Dramatisk kursdyk for Zealand-aktien

Torsdag formiddag har været en dyr formiddag for aktionærerne i biotekselskabet Zealand Pharma.

Det koster aktionærerne i det danske biotekselskab Zealand Pharma dyrt, at Zealand Pharmas lægemiddel-håb mod diabetes, kaldet Lyxumia, bliver forsinket på verdens største marked, USA. Aktien ligger kort før frokost torsdag til et fald på over 18 procent til kurs 63,5 kr.

Aktiedykket kommer i kølvandet på, at en ansøgning om en lægemiddel-registrering til de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA fra Zealands partner, franske Sanofi, er trukket frivilligt tilbage.

Det danske biotekselskab får milepæls-betalinger fra Sanofi i takt med, at lægemidlet nærmer sig markedet, og med denne forsinkelse trækker det ud med de milepælsbetalinger. Det er den kendsgerning, som aktiemarkedet straffer selskabet med ved dagens kursfald.

Ifølge både Sanofi og Zealand bliver registreringsansøgningen trukket tilbage, fordi man vil blive nødt til at offentliggøre nogle data, der vil skade et andet studie, som man har kørende, det såkaldte Elixa-studie. Elixa-studiet undersøger, hvorvidt behandling med Lyxumia kan reducere antallet af kardiovaskulære komplikationer, eksempelvis hjerteanfald eller blodprop, hos type 2-diabetes-patienter.

Zealands adm. direktør David Solomon understreger over for MedWatch, at Lyxumia stadig er et godt lægemiddel, at intet er ændret på den front. Det har stort potentiale, og salget vil fortsætte uden for USA, altså i Europa, Japan og Australien, pointerer han.

Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen kalder meddelelsen fra Sanofi for ”meget, meget kryptisk” og mener, med tanke på vigtigheden for Sanofi i at få Lyxumia på det amerikanske marked, at ”det virker lettere ejendommeligt.”

Zealand-partner trækker FDA-ansøgning tilbage 

Zealand-chef: Det er en dans om regulatoriske krav 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også