Kursstigning i vente for Novo?

Novo Nordisk-aktien ventes torsdag at stige en smule fra åbningen, da selskabet vil nyde godt af konkurrenten Sanofis tilbageslag i USA. Det vurderer analytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Ritzau Finans

Novo Nordisk-aktien ventes at indlede dagen med en stigning, efter Sanofi torsdag morgen har annonceret, at selskabet har trukket sin registreringsansøgning for GLP-1-midlet Lixisenatid tilbage. Det sker for at færdiggøre et stort hjerte-kar-studie med Lixisenatid (Lyxumia), inden markedsføringsansøgningen ventes genindsendt i 2015.

For danske Zealand Pharma vurderes det som et stort tilbageslag, da selskabet har opfundet midlet, og stod til at skulle høste royalties af det fremtidige salg i USA.

"Det vil være en lille positiv pil op for Novo-aktien. Men som enkeltprodukt har der ikke været så store forventninger til Lyxumia, at det rigtigt skulle rykke ved det amerikanske marked. Forventningerne har knyttet sig til kombinationsproduktet (mellem Lyxumia og Lantus, red.), siger Novo-analytiker i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Han vurderer derfor, at det er positivt for Zealands aktionærer, at Sanofi holder fast i planen om at indlede fase 3-studier med kombinationspræparatet LixiLan i første halvår af 2014.

Hvor meget falder Zealand?

For Zealand-aktionærerne bliver det dog næppe en spændende børsdag.

"Det er en stærkt negativ historie, og den kurstrigger, der lå i Zealand-aktien i form af den endelige godkendelse i USA af Lyxumia, er pillet ud af aktien, konstaterer Michael Friis Jørgensen. Han dækker ikke Zealand Pharma og ønsker derfor ikke at sætte mere præcis størrelse på det ventede kursfald.

I dagens rapport udtrykker Nordea også bekymring for, hvordan Zealand-aktien vil udvikle sig.

"Zealand Pharma kommer under stort pres fra morgenstunden efter selskabets samarbejdspartner Sanofi har tilbagetrukket ansøgning om godkendelse af produktet Lyxumia (behandling af type 2 diabetes) hos de amerikanske sundhedsmyndigheder. Vi anbefaler ikke at samle aktien op," skriver Nordea.

Zealand sluttede onsdag 7 pct. højere i 78 kr. og er steget syv børsdage på stribe fra et niveau på 63,5 kr. Novo faldt onsdag 0,1 pct. til 933,5 kr.

Zealand Pharma erklærer i en meddelelse, at selskabet er enig i sin franske partner Sanofis beslutning om at trække registreringsansøgningen. Ansøgningen er trukket tilbage efter drøftelser med de amerikanske sundhedsmyndigheder, og sker for at undgå, at en mulig offentliggørelse af tidlige data bringer det igangværende studies troværdighed i fare.

"Vi hæfter os ved, at beslutningen om udskydelse er frivillig og ikke et resultat af nogen FDA-handling eller relateret til sikkerhedsproblemer, og vi er enige i Sanofis vurdering af, at styrken i det igangværende Elixa-studie ikke bør bringes i fare gennem en mulig offentliggørelse af de foreløbige resultater, udtaler David Solomon, administrerende direktør for Zealand Pharma, i meddelelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også