MedWatch

Undersøgelse viser eksplosion i diabetes i Kina

De seneste tal viser, at mere end 100 mio. kinesere lider af diabetes, og at sygdommen nu er mere udbredt i Kina end i USA.

Diabetes-epidimien har fået voldsomt tag i Kina. Antallet af kinesiske diabetikere er steget markant over de seneste år, således at det nu er estimeret 11,6 pct. af alle voksne, eller 114 mio. kinesere, der lider af diabetes. Det viser en ny undersøgelse offentliggjort tirsdag i Journal of American Medical Association, skriver Bloomberg News.

Undersøgelsen er den mest omfattende, der nogensinde er gennemført i Kina. Siden 2007, hvor diabetesudbredelsen senest blev kortlagt, er antallet af kinesiske diabetikere vokset med 22 mio.

Flytningen fra land til by og nye madvaner bærer en stor del af skylden. Desuden er kineserne særligt genetisk disponerede for sygdommen og har vist sig at udvikle diabetes ved en lavere BMI, eller legemsmasse, end kaukasere. Det estimeres, at antallet af diabetikere vil vokse endnu mere fremover. Omkring 40 pct. af de 18-29 årige er på vej til at udvikle diabetes, ifølge undersøgelsen.

Mere udbredt end i USA

Med de seneste tal er diabetes nu mere almindelig blandt kinesere end amerikanere. I USA estimeres det, at 11,3 pct. af befolkningen er diabetikere.

Undersøgelsen i Kina baseres på en stikprøveundersøgelse blandt 98.658 kineserne i 2010. En tilsvarende undersøgelse i 2007 viste, at udbredelsen af diabetes var på 9,7 pct. af befolkningen, eller 92,4 mio. voksne.

Det er dog langt fra alle kinesiske diabetikere, der er klar over, at de har sygdommen. Ifølge undersøgelsen er det bare 3,5 pct. af befolkningen, som er diagnosticeret, mens de resterende 8,1 pct. endnu ikke har fået beskeden af en læge. Kun 25,8 pct. af diabetikerne er i behandling og bare 39,7 pct. får en tilstrækkelig effektiv behandling, som kontrollerer blodsukkeret godt nok.

Novo Nordisk er markedsleder på insulinmarkedet i Kina. Markedsandelen var ifølge IMS på 60 pct. ved udgangen af maj. Salget steg 16 pct. organisk i første halvår, drevet af moderne insuliner, mens de billigere humane insuliner kun viste beskeden fremgang.

Novos samlede omsætning i Kina inden for diabetesbehandling udgjorde knap 3,6 mia. kr. i første halvår.

 Novo hyrer 100 nye medarbejdere på Kina-fabrik

 Så meget satser dansk life science på Kina

 Reformer i Kina gevinst for medicinalkoncerner

 Novo-konkurrenter indgår ny kinesisk diabetesaftale 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier