MedWatch

Exiqon lancerer ny software til forskere

Det danske genanalyseselskab Exiqon lancerer en ny online-software, der skal sikre forskere nem adgang til design af de såkaldte LNA gapmerer.

Foto: Exiqon

Exiqons ny software giver ifølge selskabet selv forskere nye og bedre muligheder for optimal design af LNA gapmerer til blokering af mRNA og IncRNA, oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse tirsdag eftermiddag.

“Det ny on-line designværktøj er velegnet til forskere, der har identificeretinteressante gener for eksempel ved gen-sekvensering og ønsker at undersøge den biologiske funktion af disse gener,” udtaler Henrik M. Pfundheller, Senior Vice President Sales & Marketing i Exiqon i meddelelsen.

Softwaren tager ifølge selskabet højde for mere end 30 forskellige designparametre, og hvor mere end 100.000 forskellige designs er blevet testet in silico. De skulle gøre det nemmere for forskere at vælge det ønskede produkt.

"Siden markedsintroduktionen afdenne produktlinje tidligere på året har vi oplevet et meget hurtigt optag af produktet i markedet, hvilket jeg tror, skyldes den store mængde videnskabelig litteratur der dokumenterer den overlegne effektivitet af LNA gapmerer”," udtaler Henrik M. Pfundheller.

Den underliggende software i det ny værktøj til design af LNA gapmerer tager højde for væsentlige effektivitetskriterier såsom LNAs placering, tilgængeligheden af RNA’et, sekundære strukturer i RNAet og potentielle uspecifikke reaktioner baseret på analyser af adskillige databaser, oplyser selskabet.

Mere fra MedWatch

Antibiotikaalliance får yderligere milliarder til at bekæmpe resistens

Den internationale antibiotikaalliance Carb-X har fået tilsagn om yderligere 370 mio. dollar til at accelerere udviklingen af ny antibiotika og håndtere den stigende resistens over for lægemidler. Milliardindsprøjtningen vækker begejstring hos danske aktører, for som det er nu, fungerer markedet for antibiotika ikke, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier