MedWatch

Novo Nordisk får amerikansk godkendelse af insulinpen

Novopen Echo til børn godkendt i USA

Novo Nordisk har fået godkendt insulinpennen Novopen Echo af de amerikanske sundhedsmyndigheder, rapporterer Bloomberg News.

Det er planen, at Novopen Echo skal være på det amerikanske marked i starten af 2014.

Novopen Echo blev lanceret tilbage i 2010 og er en insulinpen, der er udviklet specielt til børn. Dengang var pennen den første, som havde en enkel hukommelsesfunktion, der giver mulighed for at tjekke, hvor meget og hvor lang tid, der er gået, siden den sidste dosis blev taget.

Desuden har pennen intervaltrin på halve enheder, som giver mulighed for en finjustering af dosis. Det er der ofte behov for, når det gælder børn.

Man kan bruge instrumentet sammen med insulinpræparatet Novolog.

Insulinpennen er allerede på markedet i Europa, Canada og Israel.

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier