MedWatch

Gigant øger overtagelsesbud

Den amerikanske gigant Amgen øger nu sit bud i kampen om biotekselskabet Onyx efter en afvisning.

Foto: Colourbox

Nej tak. Sådan var meldingen fra biotekselskabet Onyx Pharmaceuticals, da den amerikanske gigant Amgen lagde et uopfordret bud på 10 mia. dollar.

Men nu hæver giganten indsatsen ifølge Reuters og Bloomberg. Det forrige bud blev fundet for lav sammenlignet med lignende handler i de senere år, såsom Gilead Sciences opkøb af Pharmasset Inc. i 2011 til en pris som lå 94 pct. over aktieprisen. Det bud var på 120 dollar per aktie og dengang kun 38 pct. over lukkeprisen.

Nu har Amgen altså angiveligt øget buddet til 130 per aktie. Årsagen til interessen skal findes i Onyx' kræftmedikament Kyprolis, som det alene har rettighederne til, og som ifølge analytikerestimater indsamlet af Bloomberg kan sælge for 2,4 mia. dollar i 2019.

"Det ser ud til, at Amgen er last man standing, og dette bud er nok temmelig tæt på den endelige pris. Hvis der var en tredjemand, vil vedkommende enten allerede trådt ind, eller prisen ville være højere," siger Michael King, biotek-analytiker hos JMP Securities i New York, til Bloomberg.

 Life science i amerikansk børsboom

 Amerikansk biotekselskab inviterer til budkrig

 Amerikansk medicinalselskab gør klar til opkøb 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier