MedWatch

Gigant øger overtagelsesbud

Den amerikanske gigant Amgen øger nu sit bud i kampen om biotekselskabet Onyx efter en afvisning.

Foto: Colourbox

Nej tak. Sådan var meldingen fra biotekselskabet Onyx Pharmaceuticals, da den amerikanske gigant Amgen lagde et uopfordret bud på 10 mia. dollar.

Men nu hæver giganten indsatsen ifølge Reuters og Bloomberg. Det forrige bud blev fundet for lav sammenlignet med lignende handler i de senere år, såsom Gilead Sciences opkøb af Pharmasset Inc. i 2011 til en pris som lå 94 pct. over aktieprisen. Det bud var på 120 dollar per aktie og dengang kun 38 pct. over lukkeprisen.

Nu har Amgen altså angiveligt øget buddet til 130 per aktie. Årsagen til interessen skal findes i Onyx' kræftmedikament Kyprolis, som det alene har rettighederne til, og som ifølge analytikerestimater indsamlet af Bloomberg kan sælge for 2,4 mia. dollar i 2019.

"Det ser ud til, at Amgen er last man standing, og dette bud er nok temmelig tæt på den endelige pris. Hvis der var en tredjemand, vil vedkommende enten allerede trådt ind, eller prisen ville være højere," siger Michael King, biotek-analytiker hos JMP Securities i New York, til Bloomberg.

 Life science i amerikansk børsboom

 Amerikansk biotekselskab inviterer til budkrig

 Amerikansk medicinalselskab gør klar til opkøb 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier