MedWatch

Team Novo Nordisk klar til Post Danmark Rundt

Novo Nordisks professionelle cykelhold er klar til kamp i Danmark.

Deltagelse i Tour de France er det ultimative mål for Novos cykelhold. | Foto: Christophe Ena

Diabeteskoncernen Novo Nordisk satser nu på at give de andre baghjul på landevejene - og ikke på diabetes-slagmarken. Team Novo Nordisk, der er verdens første professionelle cykelhold med ryttere, som alle har diabetes, deltager i det internationale cykelløb Post Danmark Rundt fra den 31. juli til den 4. august.

Det skriver Novo Nordisk i en pressemeddelelse. Heri hedder det endvidere, at Team Novo Nordisk er et "globalt sportsteam, som består af cykelryttere, triatleter og løbere, der alle har diabetes". 

"Formålet med Team Novo Nordisk er at udbrede kendskabet til diabetes og inspirere mennesker med diabetes, ved at vise, at man kan leve det liv, man ønsker," skriver Novo Nordisk.

”Vi glæder os til at deltage i Post Danmark Rundt, da det for os er noget helt særligt at cykle i Novo Nordisks hjemland,” siger Phil Southerland, medstifter og direktør for Team Novo Nordisk i en kommentar. Han tilføjer:

”Når man bliver diagnosticeret med en kronisk sygdom som diabetes, kan man have brug for at blive mindet om, at det stadig er muligt at leve det liv, man ønsker. Cykelrytterne på Team Novo Nordisk har alle diabetes og er et godt eksempel på, at man kan realisere sine drømme og ikke skal acceptere begrænsninger på grund af en kronisk sygdom.”

Novo Nordisks nye cykelhold var indtil for nyligt sponseret af konkurrenten Sanofi, men en frokostaftale betød, at cykelholdet i stedet valgte et samarbejde med danskerne.

 Novo opretter professionelt cykelhold 

 Cykelchef: Novo bedre match end Sanofi

Mere fra MedWatch

Biontech opretter mRNA-center i Australien

Det tyske biotekselskab Biontech, som står bag den mest udbredte vaccine mod covid-19, opretter nu et center i Australien, der både skal videreudvikle nye vacciner baseret på mRNA-teknologien samt kunne producere dem.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier