MedWatch

Medvind til Roches blockbuster-efterfølger

Roches lægemiddelkandidat obinutuzumab, der forventes delvist at skulle erstatte den schweiziske medicinalgigants blockbustermiddel MabThera/Rituxan, viser nye stærke resultater. Produktet er en direkte konkurrent til Genmab og partneren GlaxoSmithKlines lægemiddel Arzerra.

Foto: Roche/PR

Til efteråret løber blockbusterproduktet MabThera/Rituxan til behandling blodkræftsygdommen, kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) af patent i Europa, og Roches håb er, at lægemiddelkandidaten obinutuzumab (GA101) kan kompensere for en del af det tab, selskabet kan se frem til, når kopiprodukterne kommer på markedet.

Nu viser anden del af det afgørende fase 3-studie også stærke data, og dermed øges sandsynligheden for succes ganske betragteligt. Lægemiddelkandidaten har allerede opnået den eftertragtede Breakthrough-status af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier