MedWatch

Arzerra-salg giver Genmab 31 mio. kr.

Det danske antistofselskab Genmab modtager royaltybetaling fra partneren GlaxoSmithKline (GSK) på 31 mio. for andet kvartal 2013. Salget er nogenlunde jævnt fordelt mellem USA og resten af verden oplyser selskabet. (opdateret 13.20)

Et af Genmabs afgørende produkter, leukæmimedicinen Arzerra (ofatumumab), solgte i andet kvartal 2013 for sammenlagt 156 mio. kr. Genmabs aftale med partneren GSK, hvor Genmab modtager royalties på 20 pct. plus af det samlede salg, sørger dermed for en betaling på ca. 31 mio. kr. til det danske selskab. Det oplyser Genmab i en fondsbørsmeddelelse.

Salget fordelte sig nogenlunde ligeligeligt mellem det amerikanske og resten af verden. Størst var salget på det amerikanske marked, hvor Arzerra solgte for i alt 10,6 mio. britiske pund, mens de resterende 7,2 mio. pund kom fra de øvrige markeder. Særligt salget af Arzerra til brug i kliniske undersøgelser foretaget af andre selskaber bidrog væsentligt til omsætningen på de øvrige markeder, oplyser Genmab.

Salget er lavere end i første kvartal 2013, hvor det samlede salg genererede en indtægt på 36 mio. kr. Genmab. Samlet set betyder det, at Genmab indtil videre har modtaget royalties på 67 mio. kr. i løbet af 2013. Forventningen er, at salget af Arzerra vil bidrage med 125 mio. kr. for hele 2013.

Topchef Jan van de Winkel har tidligere sagt, at Arzerra er en potentiel blockbuster. Bliver det en realitet, vil det betyde årlige royalties til Genmab på minimum 200 mio. dollar.

  Genmab-topchef: "Vi har en potentiel blockbuster i Arzerra" 

I 2012 solgte Arzerra sammenlagt for 517,8 mio. kr.

  Genmab-partner indleder nyt fase 3-studie

  Genmab genstarter teprotumumab i fase 2-forsøg

Mere fra MedWatch

Sundhedsaktører: Se digital sundhed som en investering

Regionerne skal have økonomiske rammer til at investere i nye digitale sundhedsløsninger, hvis danskerne også i fremtiden skal kunne få behandling af høj kvalitet, lyder det fra blandt andet Dansk Erhverv og Danske Regioner.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier