Novartis skruer op for forventningerne

Den schweiziske medicinalkoncern Novartis leverer et forventet Q2-resultat, men løfter i forbindelse med aflæggelsen af halvårsregnskabet forventningerne til både omsætning og driftsresultatet for hele 2013.
Foto: Novartis AG/ PR
Foto: Novartis AG/ PR

Novartis oplever marginal vækst på både top-og bundlinje i årets første to kvartaler sammenlignet med samme periode sidste år. Omsætningen landede på 28,5 mia. dollar mod 28 mia. dollar i samme periode sidste år.

Samtidig var der marginal fremgang på bundlinjen, hvor det endte med et overskud på 4,970 mia. dollar mod 4,944 mia. dollar året før.

”Novartis leverede et solidt andet kvartal, hvilket betyder et godt første halvår. Vellykket eksekvering på vores vækstbrands har tilladt os at navigere igennem både patentudløb og ny konkurrence og samtidig styre vores forretning på vækstmarkeder som Kina og Rusland. Vores underliggende forretning viste en stærk vækst bag væsentlig nyskabelse, hvor salget, eksklusiv de generiske lægemidlers indflydelse, steg med 8 pct., mens vores driftsindtægter steg 17 pct. ved konstant valuta,” udtaler Joseph Jimenez, topchef i Novartis, i en regnskabsmeddelelse.

Generisk konkurrence mindre end ventet

I forbindelse med halvårsregnskabet har Novartis samtidig valgt at løfte forventningerne til helåret. Det betyder, at selskabet nu forventer en lav encifret vækst i omsætningen sammenlignet med 2012, mens der for driftsresultatet nu kun forventes et lavt encifret fald sammenlignet med sidste år.

Det skyldes hovedsageligt, at den generiske konkurrence til blockbusterproduktet Diovan, der er blodtrykssænkende medicin, bliver mindre end tidligere ventet. Novartis forventer nu kun en tilbagegang i salget for helåret på 2,7 mia. dollar mod 3,5 mia. dollar tilbage i januar 2013.

Kopiafdeling i fremgang

Novartis’ generiske datterselskab, Sandoz, leverede en pæn vækst i året første seks måneder, hvor salget steg med 5 pct. til 4,5 mia. dollar, hvilket ifølge selskabet selv hovedsageligt skyldtes en stærk vækst hos Fougera Pharmaceuticals, som Novartis tilbage i maj 2012 købte for 1,5 mia. dollar.

Trods den positive udvikling er der dog stadig et godt stykke op til selskabets ubestridt væsentligste division, Pharmaceuticals, der trods en marginal tilbagegang leverede en omsætning på hele 16 mia. dollar.

Størst vækst var der for Novartis’ lægemiddel mod multipel sclerose, Gilenya, hvor salget nåede 889 mia. dollar for halvåret, svarende til en stigning på 68 pct. ved konstant valuta.

Øjenmedicinen Lucentis, som de europæiske sundhedsmyndigheder den 8. juli godkendte til en ny indikation, oplevede til gengæld mere eller mindre status quo på salget, der nåede 1,2 mia. dollar, svarende til en marginal stigning på 1 pct. ved konstant valuta. Samlet set leverede Novartis’ afdeling for øjenbehandlinger, Alcon, en fremgang i salget på 6 pct. ved konstant valuta til 2,7 mia. dollar.

  Novartis’ øjenmedicin godkendt til ny indikation 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også