MedWatch

Amerikansk domstol afviser appelsag om Arzerra

Genentech, et datterselskab til den schweiziske medicinalkoncern Roche, og amerikanske Biogen Idec har fået afvist anmodningen om fornyet høring vedrørende patentkrænkelsessagen om Genmab og GSK's produkt Arzerra.

Foto: Colourbox

Der er gode nyheder for det danske antistofselskab Genmab og partneren, den britiske medicinalkoncern GlaxoSmithKline (GSK). Den amerikanske føderale appeldomstol har nemlig afvist anmodningen om en fornyet høring fra Genentech og Biogen Idec og har samtidig stadfæstet sin afgørelse til fordel for GSK i en sag om patentkrænkelse vedrørende produktet Arzerra. Det oplyser Genmab i en fondsbørsmeddelses sent torsdag aften dansk tid.

Sagen handler om, hvorvidt Arzerra krænkede US Patent nummer 7,682,612, som dækker metoder til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) med de såkaldte CD20-antistoffer. GSK afviste for år tilbage krænkelsen - noget, som selskabet fik medhold i tilbage i 2011.

I april 2013 stadfæstede den amerikanske appeldomstol den amerikanske distriksdomstols oprindelige afgørelse til fordel for GSK, men allerede i maj indsendte Genentech og Biogen Idec en anmodning om en ny høring. Med gårsdagens afgørelse ser sagen nu ud til endelig at være overstået. På nuværende tidspunkt har Genentech og Biogen Idec nemlig ikke ret til at ansøge om endnu en gennemgang, oplyser Genmab til MedWatch.

Sagen er vigtig for Genmab, fordi selskabet via partnerskabsaftalen med GSK modtager royalties på 20 pct. plus af det samlede salg af Arzerra.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier