MedWatch

Kapitalforhøjelse i biotekselskab skal føre til salg

Et dansk biotekselskab har for nylig fået skudt ekstra millioner ind af bl.a. en rigmandsfamilie. Pengene skal bruges til at fortsætte de kliniske studier, der skal være medvirkende til et salg af selskabets aktiv.

Foto: Lars Krabbe, Jyllands-Posten

Danske LiPlasome Pharma fik for nylig gennemført en kapitalforhøjelse på 5,5 mio. kr. MedWatch har talt med Peter Buhl Jensen, der bl.a. er bestyrelsesmedlem og medinvestor i selskabet, om årsagen til de tilførte midler.

”Der er blevet rejst kapital til, at vi kan fortsætte vores projekt, der tager udgangspunkt i en opfindelse fra DTU. Det er et tredje generations liposom, som åbner sig intelligent i forbindelse med, at det når frem til kræftceller, som har et bestemt enzym. Det enzym findes i bl.a. stort set al prostatakræft og 80 pct. af brystcancer. Det åbner sig ikke i samme grad, når det når almindeligt væv, og dermed kan man beskytte eksempelvis nyrer og knoglemarv, samtidig med at man reducerer bivirkningerne,” siger Peter Buhl Jensen til MedWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier