MedWatch

Opstartsvirksomhed og biotekselskab i kræftaftale

Et nystartet medicinalselskab har indgået en samarbejdsaftale med et biotekselskab angående udvikling af nye lægemidler mod kræft.

Foto: Array/ PR

Det nystartede medicinalselskab Loxo Oncology, som fokuserer på udvikling af kræftmedicin, har indgået en årelang licens- og samarbejdsaftale med landsmændene i Array BioPharma. Det oplyser biotekselskabet i en pressemeddelelse.

Aftalen giver Loxo rettighederne til en lægemiddelskandidat fra Array som pt. er i de prækliniske udviklingsstadier, samt de relaterede IP-rettigheder. Samtidig vil de to selskaber samarbejde om at opdage og udvikle småmolekylære lægemidler mod en række kræft-targets.

Ifølge aftalen vil Loxo finansiere Arrays prækliniske forskning, mens biotekvirksomheden også kan modtage op mod 434 mio. dollar i milepælsbetalinger, samt royalties af salg af eventuelle produkter fra samarbejdet.

Ydermere har Array fået en aktieandel i den nystartede medicinalvirksomhed. Størrelsen på denne aktieandel er ikke oplyst.

Loxos adm. direktør, Josh Bilenker, oplyser i pressemeddelelsen, at man forventer at begynde at undersøge lægemiddelskandidaten i mennesker fra 2014.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier