MedWatch

Opstartsvirksomhed og biotekselskab i kræftaftale

Et nystartet medicinalselskab har indgået en samarbejdsaftale med et biotekselskab angående udvikling af nye lægemidler mod kræft.

Foto: Array/ PR

Det nystartede medicinalselskab Loxo Oncology, som fokuserer på udvikling af kræftmedicin, har indgået en årelang licens- og samarbejdsaftale med landsmændene i Array BioPharma. Det oplyser biotekselskabet i en pressemeddelelse.

Aftalen giver Loxo rettighederne til en lægemiddelskandidat fra Array som pt. er i de prækliniske udviklingsstadier, samt de relaterede IP-rettigheder. Samtidig vil de to selskaber samarbejde om at opdage og udvikle småmolekylære lægemidler mod en række kræft-targets.

Ifølge aftalen vil Loxo finansiere Arrays prækliniske forskning, mens biotekvirksomheden også kan modtage op mod 434 mio. dollar i milepælsbetalinger, samt royalties af salg af eventuelle produkter fra samarbejdet.

Ydermere har Array fået en aktieandel i den nystartede medicinalvirksomhed. Størrelsen på denne aktieandel er ikke oplyst.

Loxos adm. direktør, Josh Bilenker, oplyser i pressemeddelelsen, at man forventer at begynde at undersøge lægemiddelskandidaten i mennesker fra 2014.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier