MedWatch

Zealand Pharmas diabetesmiddel godkendt i Japan

(Opdateret 08.43) GLP-1-atagonisten Lyxumia, som det danske biotekselskab Zealand Pharma står bag, er blevet godkendt i Japan.

Foto: Sanofi

Franske Sanofi, der konkurrerer mod Novo Nordisk på markedet for behandling af diabetes, har fået sit diabetesmiddel Luxymia til behandling af diabetes type 2 godkendt i Japan.

Det meddeler den franske medicinalgigant i en pressemeddelelse.

Lyxumia, der er opfundet af danske Zealand Pharma, skal anvendes til patienter med tyoe 2 diabetes i kombination med insulin, og det er det første middel til den form for kombinationsbehandling, der er godkendt i Japan, anfører Sonofi.

"Væsentligt at bemærke er også, at indtægter til Zealand fra Sanofis salg af Lyxumia forventes at give grundlag for videre styrkelse af vores pipeline-aktiviteter samt øget værditilvækst for vores virksomhed," skriver Zealand Pharma i en fondsbørsmeddelelse. 

Under licensaftalen med Sanofi er Zealand berettiget til potentielt op til 1,6 mia. kr. i milepælsbetalinger, og heraf resterer op til 1 mia. kr. i mulige betalinger. Zealand vil derudover modtage trinvist stigende, lave to-cifrede procentvise royalties af Sanofis globale salg af Lyxumia samt en fast lav tocifret procentvis royalty på det globale nettosalg af Lantus/Lyxumia-kombinationsproduktet.

GLP-1-atagonisten er ny godkendt i EU, Mexico, Australien og Japan.  I USA er registreringsansøgningen i gang med at blive vurderet.

Godkendelsen ændrer ikke Zealand Pharmas forventninger til 2013.

Læs hele pressemeddelelsen her.

 Sanofi annoncerer Zealand-markedsandel 

 "Det er rart at få kvantificeret, hvor meget bedre vi er"

 Zealand: Sanofi annoncerer positive fase 3-data 

Mere fra MedWatch

Nyt forsøg med risikodeling på vej

Både Dansk Erhverv og Lif glæder sig over, at endnu en forsøgsordning med risikodeling på lægemiddelområdet tegner sig i horisonten. Ordningen, der er på tegnebrættet, har dog plads til forbedringer, lyder det.

WSA fusionerer selvstændig forhandler ind i koncernen

Hørekoncernen WS Audiology har på papiret lukket forhandleren Coselgi for i stedet at indlemme den i WSA-koncernen. Det sker for at simplificere WSA-forretningen både juridisk og regnskabsmæssigt, lyder forklaringen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier