MedWatch

Zealand Pharmas diabetesmiddel godkendt i Japan

(Opdateret 08.43) GLP-1-atagonisten Lyxumia, som det danske biotekselskab Zealand Pharma står bag, er blevet godkendt i Japan.

Foto: Sanofi

Franske Sanofi, der konkurrerer mod Novo Nordisk på markedet for behandling af diabetes, har fået sit diabetesmiddel Luxymia til behandling af diabetes type 2 godkendt i Japan.

Det meddeler den franske medicinalgigant i en pressemeddelelse.

Lyxumia, der er opfundet af danske Zealand Pharma, skal anvendes til patienter med tyoe 2 diabetes i kombination med insulin, og det er det første middel til den form for kombinationsbehandling, der er godkendt i Japan, anfører Sonofi.

"Væsentligt at bemærke er også, at indtægter til Zealand fra Sanofis salg af Lyxumia forventes at give grundlag for videre styrkelse af vores pipeline-aktiviteter samt øget værditilvækst for vores virksomhed," skriver Zealand Pharma i en fondsbørsmeddelelse. 

Under licensaftalen med Sanofi er Zealand berettiget til potentielt op til 1,6 mia. kr. i milepælsbetalinger, og heraf resterer op til 1 mia. kr. i mulige betalinger. Zealand vil derudover modtage trinvist stigende, lave to-cifrede procentvise royalties af Sanofis globale salg af Lyxumia samt en fast lav tocifret procentvis royalty på det globale nettosalg af Lantus/Lyxumia-kombinationsproduktet.

GLP-1-atagonisten er ny godkendt i EU, Mexico, Australien og Japan.  I USA er registreringsansøgningen i gang med at blive vurderet.

Godkendelsen ændrer ikke Zealand Pharmas forventninger til 2013.

Læs hele pressemeddelelsen her.

 Sanofi annoncerer Zealand-markedsandel 

 "Det er rart at få kvantificeret, hvor meget bedre vi er"

 Zealand: Sanofi annoncerer positive fase 3-data 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier