MedWatch

BioPorto i markant kursskred efter emissionsnyt

Aktiekursen er i frit fald hos BioPorto, efter at selskabet løftede detaljerne for den planlagte emission.

Foto: Colourbox

Bioporto løftede onsdag lidt mere af sløret for detaljerne for den emission, som selskabet pusler med i øjeblikket men som det endnu ikke har truffet endelig beslutning om. Ifølge planen kan emissionen komme til at omfatte 70,7 mio. aktier, der planlægges udstedt til 1 kr. per aktie.

Efter nyheden er aktien i Bioporto faldet til kurs 1,3 kr. fra et niveau på omkring 1,8-1,9 kr., før meddelelsen blev offentliggjort. Den nuværende aktiekurs er 28 pct. under tirsdagens slutkurs - og værdisætter selskabet til 61 mio. kr.

"Bestyrelsen forventer, at emission vil omfatte op til 70,7 mio. aktier á nominelt 1,00 kr. til tegningskurs 1,00 kr., idet aktionærerne således vil have fortegningsret til de nye aktier i forholdet 2:3 (svarende til, at 2 eksisterende aktier giver ret til tegning af 3 nye aktier)," skriver selskabet i en meddelelse onsdag.

Selskabet venter fortsat en mindstegrænse for emissionen på 40 mio. kr., hvilket indebærer, at selskabet vil kunne opnå et bruttoprovenu på mellem 40 mio. kr. og 70,7 kr. mio., såfremt emissionen gennemføres.

 Bioporto-emission med provenu op til 70,7 mio.  

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier