MedWatch

Tysk gigant betaler milliarder for kræftteknologi

Tyske Bayer Healthcare indgår et samarbejde med biotekselskabet Seattle Genetics angående udvikling af såkaldte antistofkonjugater til kræftbehandling. Den samlede pris på aftalen kan løbe op i næsten 3 mia. kroner.

Foto: Bayer / PR

Bayer Healthcare og det amerikanske biotekselskab Seattle Genetics indtræder nu i et samarbejde angående udviklingen af kræftlægemidler vha. amerikanernes teknologi til udvikling af antistofkonjugater (ADCs). Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Den tyske koncern betaler ca. 115 mio. kroner up-front, men hertil kan komme yderligere 2,86 mia. kroner i milepælsbetalinger samt royalties af salg af eventuelt markedsførte produkter fra samarbejdet.

Netop kræftbehandling er et af de helt store områder for den tyske koncern, som også forventer sig en del af antistofkonjugaterne i fremtiden, forklarer professor Andreas Busch, Bayers Head of Global Drug Discovery og tilføjer:

”Antistofkonjugater er en lovende tilgang inden for onkologien (kræftbehandlingen, red.), som kan angribe tumorceller på en meget mere målrettet måde for kræftpatienter, så raske celler ikke bliver ramt så hårdt.”

Førende aktør

Seattle Genetics er en af de førende aktører inden for området for antistofkonjugater, og virksomheden samarbejder allerede med en række andre store medicinalvirksomheder angående antistofkonjugat-teknologien.

”De væsentlige kliniske og prækliniske fremskridt på tværs af vores mange ADC-samarbejder, og entusiasme for vores teknologi, som demonstreret af dette seneste samarbejde med Bayer, bliver ved med at styrke Seattle Genetics’ førende position på området,” udtaler biotekselskabets direktør for Corporate Development, Natasha Hernday, i pressemeddelelsen.

”På tværs af interne programmer og samarbejder er der nu mere end 15 ADCs, som gør brug af vores teknologi, under klinisk udvikling. Og vi kan potentielt modtage mere end 3,5 mia. dollar (20 mia. kroner, red.) i fremtidige milepæle plus royalties fra disse strategiske partnerskaber,” tilføjer hun.

Genvariant annullerer aspirin-effekt mod kræft 

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier