Japanere indgår i forskningssamarbejde om muskelmedicin

Japanske Astellas Pharma har indgået et forsknings- og udviklingssamarbejde med en amerikansk biotekvirksomhed angående udvikling og markedsføring af lægemidler mod en række muskellidelser.

Den japanske medicinalvirksomhed Astellas Pharma har netop indgået et partnerskab med amerikanske Cytokinetics angående udviklingen af nye lægemidler mod en række muskellidelser – såkaldte skeletal muscle activators.

Aftalen løber i to år og dækker både forskning, udvikling og markedsføring af lægemiddelskandidater og færdige produkter på området, og den betyder bl.a., at Astellas får eksklusive rettigheder til at udvikle og markedsføre kandidaten CK-2127107 mod en række indikationer. Lægemiddelkandidaten er pt. i fase 1 af klinisk udvikling.

Ifølge aftalen vil Cytokinetics stadig stå for udviklingen af CK-2127107 frem til de indledende manøvrer i fase 2, hvorefter Astellas overtager styringen. Biotekselskabet modtager 230 mio. kr. i up-front betaling og forskningsmidler, og herudover kan virksomheden se frem til yderligere godt 2,5 mia. kr., hvis en række milepæle opnås.

 Japanske kæmper i fælles front

 Japansk gigant ryster F&U-posen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også