MedWatch

Storbank fortsat negativ over for Novo

Efter nyhederne på den amerikanske diabeteskonference fastholder den franske storbank Société Générale sin salgsanbefaling af Novo Nordisk.

Société Générale, der længe har haft et negativt syn på det kursmæssige potentiale i Novo Nordisks aktie, fastholder mandag det syn og fastholder sin salgsanbefaling for medicinalselskabets aktie med kursmål 753 kr.

Det sker i en analysenote, som det franske finanshus har skrevet i forbindelse med årskongressen i den amerikanske diabetesforening, American Diabetes Association (ADA), hvor Novo Nordisk har fremlagt data for Tresiba og Victoza.

Lørdag præsenterede Novo Nordisk et studie, der demonstrerede, at Tresiba viser fordele sammenlignet med Lantus fra franske Sanofi med hensyn til det fysiske funktionsniveau og natlig hypoglykæmi.

Société Générale hæfter sig dog ligeså meget ved, at Novo Nordisk ikke præsenterede kardiovaskulære sammenligninger. Med tanke på Tresibas kardiovaskulære bivirkningsprofil og Lantus' neutrale profil ville sådanne sammenligninger have mere klinisk relevans, mener Société Générale, der ikke tillægger fordele i relation til natlig hypoglykæmi klinisk betydning, når det er baseret på et mindre antal patienter. Den holdning har børshuset også gentaget i relation til en analysenote for Sanofis lægemiddelkandidat U300.

Novo Nordisks data er fra et etårigt forlængelsesstudie, der sammen med det oprindelige studie sikrede data over to år. De samlede resultater baseres på 659 patienter, der gennemførte forlængelsesstudiet, herunder 505 Tresiba-patienter og 154 Lantus-patienter.

De data, som Novo har præsenteret for Victoza, bekræfter ifølge Société Générale produktets status som den førende GLP-1, hvilket formentlig vil forblive sådan trods opmuntrende data fra Eli Lillys dulaglutide.

Alligevel synes udsigterne for Novo Nordisk udfordrende, mener det franske finanshus, der blandt andet peger på den betydelige forsinkelse af Tresiba/Ryzodeg/IDegLira i USA, Lantus ORIGIN label-update i Europa samt muligheden for, at U300 fra franske Sanofi vil kunne konkurrere på natlig hypoglykæmi.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier