MedWatch

Lilly-dir: Novos tilbageslag ændrer ikke udsigterne for os

Novo Nordisks store skuffelse tidligere i år, hvor selskabets nye insulingeneration blev afvist på målstregen til det amerikanske marked, ændrer ikke stort ved det konkurrencebillede, som den amerikanske rival Eli Lilly forudser.

Foto: Eli Lilly

Var alt gået efter planen, kunne Novo Nordisk allerede have lanceret sit langtidsvirkende insulin, Tresiba, på det amerikanske marked. Det er nu udskudt tre til fem år på grund af den amerikanske lægemiddelstyrelses krav om yderligere hjerte-kar-studier. Men for Lilly, der er på vej med to nye langtidsvirkende insuliner til lancering i de kommende år, er konkurrencebilledet stort det samme, man hele tiden har forestillet sig. Planerne i Eli Lilly er lagt med fokus rettet mod, at den store konkurrent vil være Lantus fra Sanofi.

"Uanset kvaliteten af produkterne, så ved vi, at patientoptaget for nye insuliner typisk sker gradvist. Så det, vi forudser også med vores produkter, er at vi til at starte med skal konkurrere om nye patienter, der indleder insulinbehandling. Så der vil være en proces, som skal ske og tager tid. Så på grund af markedets dynamik er det mest relevant og også vores tilgang at vise, at vi differentierer os i forhold til standardbehandlingen, som vil være Lantus," siger Eli Lillys topchef for diabetesforretningen, Enrique Conterno, til Ritzau Finans.

Sanofi solgte sidste år Lantus for næsten 5 mia. euro, heraf 3,1 mia. euro i USA, svarende til en markedsandel omkring 80 pct. på markedet for langtidsvirkende insulinanaloger.

Eli Lillys to nye langtidsvirkende insuliner udgøres af en ny version af Lantus, der går af patent i 2015, samt en helt ny langtidsvirkende insulin med en ny virkningsmekanisme. Registreringsansøgningen for den nye version af Lantus ventes indsendt i år, mens ansøgningen om markedsføringstilladelse for den nye insulinanalog, LY2605541, ventes at følge året efter.

Den amerikanske lægemiddelstyrelses krav om yderligere hjerte-krav-studier af Novos Tresiba, ændrer ikke på Eli Lillys udviklingsstrategi for LY2605541.

"I vores tilfælde vil vi have mulighed for at se, hvad den relative risiko (hazard ratio, red) er for hjerte-kar-tilfælde, også selv om der ikke er mange tilfælde. Vi vil herefter se på data og afgøre, om vi skal planlægge et hjerte-kar-studie, men på det nuværende stadie, og med det vi ved, så gennemfører vi ikke og planlægger heller ikke et hjerte-kar-sikkerhedsstudie," siger Enrique Conterno.

Det klart, at require insulins exclude hazard ratios betyder ikke, at man ikke vil bede om yderligere data.

Analytiker: Der er lagt i kakkelovnen  

Eli Lilly med nye data fra Victoza-udfordrer 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier