Investeringsselskab politianmeldt

Et børsnoteret investeringsselskab, der igennem længere tid forsøgte at fusionere med et biotekfirma, er blevet politianmeldt af Finanstilsynet

Det danske investeringsselskab DKTI er blevet politianmeldt af Finanstilsynet for at have forbrudt sig mod loven om værdipapirhandel.

"Finanstilsynet har politianmeldt DKTI A/S for overtrædelse af pligten til hurtigst muligt at offentliggøre intern viden, jf. § 27, stk. 1 i lov om værdipapirhandel m.v.," skriver tilsynet således på sin hjemmeside.

DKTI forsøgte gennem en årrække at fusionere med biotekselskabet Dandrit Biotech, men opgav forehavendet den 29. maj i år på grund af bureaukratiske udfordringer og ønsket om mere fleksibilitet.

Læs mere her: Derfor faldt biotekfusion til jorden

Den interne viden, som DKTI burde have udmeldt tidligere, end det var tilfældet, relaterer sig til direktørskiftet i DKTI, hvor den adm. direktør i Dandrit Biotech, Eric Leire, også overtog posten som adm. direktør i DKTI.

Burde ikke have afventet

Den 31. oktober 2012 blev beslutningen om skiftet således under et telefonisk bestyrelsesmøde truffet.

"DKTI A/S offentliggjorde først den 1. november 2012 kl. 16:09:34 en selskabsmeddelelse herom. DKTI A/S har oplyst, at forsinkelsen dels skyldtes, at bestyrelsesbeslutningen først blev underskrevet af alle bestyrelsesmedlemmer den 1. november 2012, dels at DKTI A/S havde igangværende planer om en fusion med DanDrit Biotech A/S, hvilket fremgår af DKTI A/S’ selskabsmeddelelse nr. 22/2011," skriver Finanstilsynet og tilføjer:

"Finanstilsynet finder ikke, at en bestyrelsesbeslutning skal afvente en godkendelse af referatet, før end oplysningerne offentliggøres til markedet. Tilsvarende finder tilsynet, at planer om, at DKTI A/S skal fusionere med DanDrit A/S, ikke har nogen relation i forhold til DKTI A/S’ iagttagelse af offentliggørelsespligten efter § 27, stk. 1 i lov om værdipapirhandel m.v."

Fondsbørsen oplyser desuden til MedWatch, at man også har givet DKTI en påtale for ovenstående forhold.

 Børsnotering af biotekselskab droppes

 Direktør: Han må slet ikke tale på vegne af os

 Dansk biotekselskab vil hente 100 mio. på børsen

 Generalforsamling siger god for biotek-fusion

 Dandrit-formand: Aftale nærmer sig endelig 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også