FDA undersøger antipsykosemedicin efter dødsfald

To amerikanske patienter er døde efter at have taget antipsykosemedicin fra en større medicinalkoncern. FDA indleder nu en formel undersøgelse af sagen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, indleder nu en formel undersøgelse af en sag, hvor to patienter er døde få dage efter at have taget antipsykosemedicinen, Zyprexa Relprevv. Det oplyser myndighederne i en e-mail.

Medicinen med det generiske navn olanzapine pamoate kommer i form af en intramuskulær injektion, som skal gives ved et af en række certificerede centre i USA, da patienterne skal holdes under opsyn i minimum 3 timer efter indsprøjtningen.

Lægemidlet er nemlig forbundet med en øget risiko for at udvikle post-injection delirium sedation syndrome (PDSS) – en yderst alvorlig tilstand, hvor det pågældende stof bliver optaget alt for hurtigt i blodet efter en intramuskulær injektion, hvilket kan føre til såkaldt delirium eller i værste fald sende patienten i koma.

Det vides endnu ikke, om medicinen er skyld i de to dødsfald, men begge patienter havde store mængder olanzapine i blodet, viser en foreløbig undersøgelse.

Antipsykosemedicinen markedsføres af medicinalgiganten Eli Lilly i USA.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også