MedWatch

FDA undersøger antipsykosemedicin efter dødsfald

To amerikanske patienter er døde efter at have taget antipsykosemedicin fra en større medicinalkoncern. FDA indleder nu en formel undersøgelse af sagen.

Foto: Colourbox

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, indleder nu en formel undersøgelse af en sag, hvor to patienter er døde få dage efter at have taget antipsykosemedicinen, Zyprexa Relprevv. Det oplyser myndighederne i en e-mail.

Medicinen med det generiske navn olanzapine pamoate kommer i form af en intramuskulær injektion, som skal gives ved et af en række certificerede centre i USA, da patienterne skal holdes under opsyn i minimum 3 timer efter indsprøjtningen.

Lægemidlet er nemlig forbundet med en øget risiko for at udvikle post-injection delirium sedation syndrome (PDSS) – en yderst alvorlig tilstand, hvor det pågældende stof bliver optaget alt for hurtigt i blodet efter en intramuskulær injektion, hvilket kan føre til såkaldt delirium eller i værste fald sende patienten i koma.

Det vides endnu ikke, om medicinen er skyld i de to dødsfald, men begge patienter havde store mængder olanzapine i blodet, viser en foreløbig undersøgelse.

Antipsykosemedicinen markedsføres af medicinalgiganten Eli Lilly i USA.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier