MedWatch

FDA undersøger antipsykosemedicin efter dødsfald

To amerikanske patienter er døde efter at have taget antipsykosemedicin fra en større medicinalkoncern. FDA indleder nu en formel undersøgelse af sagen.

Foto: Colourbox

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, indleder nu en formel undersøgelse af en sag, hvor to patienter er døde få dage efter at have taget antipsykosemedicinen, Zyprexa Relprevv. Det oplyser myndighederne i en e-mail.

Medicinen med det generiske navn olanzapine pamoate kommer i form af en intramuskulær injektion, som skal gives ved et af en række certificerede centre i USA, da patienterne skal holdes under opsyn i minimum 3 timer efter indsprøjtningen.

Lægemidlet er nemlig forbundet med en øget risiko for at udvikle post-injection delirium sedation syndrome (PDSS) – en yderst alvorlig tilstand, hvor det pågældende stof bliver optaget alt for hurtigt i blodet efter en intramuskulær injektion, hvilket kan føre til såkaldt delirium eller i værste fald sende patienten i koma.

Det vides endnu ikke, om medicinen er skyld i de to dødsfald, men begge patienter havde store mængder olanzapine i blodet, viser en foreløbig undersøgelse.

Antipsykosemedicinen markedsføres af medicinalgiganten Eli Lilly i USA.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier