MedWatch

Ansat i Lundbeck idømt fængsel for bedrageri

En medarbejder hos Lundbeck begik over en årrække bedrageri i millionklassen. Nu er manden blevet idømt fængsel for forbrydelsen.

Foto: Colourbox

I tre år førte en 46-årig ledende medarbejder i medicinalvirksomheden Lundbeck sin arbejdsgiver bag lyset med regninger for arbejde, som aldrig blev udført.

Det har manden tilstået over for en dommer i Retten på Frederiksberg, og her er han tirsdag blevet idømt fængsel i et år og ni måneder for groft bedrageri.

Lundbeck blev fuppet for cirka 2,9 millioner kroner ved arrangementerne, som stod på i perioden fra 2006 til 2009.

I kraft af sin ledende stilling i afdelingen for teknisk drift kunne Christian Blicher Poulsen udføre bedrageriet i samarbejde med en leverandør, som udstedte fakturaer for varer og reparationer, som var den rene og skære fiktion.

En slags sparekasse

I stedet modtog den 46-årige varer privat fra leverandøren, og mændene delte i øvrigt udbyttet. Samarbejdspartneren er tidligere i år blevet straffet med fængsel i et år og tre måneder.

Flere var involveret i svindelen, og samarbejdspartneren fungerede som en slags sparekasse, idet han holdt styr på, hvor mange penge de medsammensvorne havde til gode.

Til sidst blev bedrageriet dog opdaget af Lundbeck, som gik til politiet med en anmeldelse.

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier