MedWatch

Infektioner øger risikoen for depression markant

Et nyt stort dansk-amerikansk studie viser, at folk der har været indlagt med infektioner, har langt større risiko for at udvikle depression. Lundbeck, der også forsker meget inden for lige præcis det område, kalder studiet ekstremt interessant.

Den hidtil største undersøgelse inden for sammenhængen mellem infektioner og depression viser en klar tendens til, at infektionsramte mennesker har langt større risiko for efterfølgende at blive ramt af depression.

”Vores undersøgelse viser, at risikoen for at udvikle en depression stiger med 62 procent for patienter, der har været indlagt med infektion.  Det ser altså ud til, at selve immunsystemet er involveret i udviklingen af depression, ” udtaler læge og ph.d. Michael Eriksen Benrós fra Aarhus Universitet og Psykiatrisk Center København, i en meddelelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier