MedWatch

Infektioner øger risikoen for depression markant

Et nyt stort dansk-amerikansk studie viser, at folk der har været indlagt med infektioner, har langt større risiko for at udvikle depression. Lundbeck, der også forsker meget inden for lige præcis det område, kalder studiet ekstremt interessant.

Den hidtil største undersøgelse inden for sammenhængen mellem infektioner og depression viser en klar tendens til, at infektionsramte mennesker har langt større risiko for efterfølgende at blive ramt af depression.

”Vores undersøgelse viser, at risikoen for at udvikle en depression stiger med 62 procent for patienter, der har været indlagt med infektion.  Det ser altså ud til, at selve immunsystemet er involveret i udviklingen af depression, ” udtaler læge og ph.d. Michael Eriksen Benrós fra Aarhus Universitet og Psykiatrisk Center København, i en meddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier