MedWatch

Skat har meldt sig selv til politiet

Politiet skal undersøge, om der er udleveret fortrolige oplysninger om Novo Nordisk.

Foto: Carsten Andreasen, Jyllands-Posten

Politiet skal undersøge, om der er udleveret fortrolige oplysninger om Novo Nordisk.

21Søndag på DR 1 bragte søndag aften et indslag, der satte skarpt på Novo Nordisks skatteforhold. Fortrolige skattedokumenter afslørede, at Skat er i færd med at slå hårdt ned på Novo Nordisks transaktioner med sine schweiziske datterselskaber.

Spørgsmålet er så, hvordan 21Søndag er kommet i besiddelse af dokumenterne? Det vil Skat finde ud af.

En strafbar handling?

Ansatte i Skat har tavshedspligt om personers og virksomheders skattesager, men søndagens indslag indikerer, at oplysningerne kan stamme fra Skats egne rækker.

"Da overtrædelse af tavshedspligten er en strafbar handling, har Skat i dag anmeldt sagen til politiet, og vi leverer naturligvis de oplysninger, som har betydning for politiets arbejde," siger Jesper Rønnow Simonsen, der er direktør i Skat.

Han mener, at søndagens indslag tydeligt illustrerer, hvor vigtigt det er, at der er fortrolighed mellem virksomheder og Skat.

"Virksomheder må aldrig være i tvivl om, at deres oplysninger behandles fortroligt af Skat. Vi er i dialog med et meget stort antal virksomheder om deres skatteforhold. I langt de fleste tilfælde er der en god og konstruktiv dialog mellem Skat og virksomheder - hvilket også er tilfældet i den konkrete sag," siger Jesper Rønnow Simonsen.

Novo: Sag kan tage adskillige år

Advokat: Man bør lægge alt frem for Skat 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier