MedWatch

Svensk tilskudsafgørelse kan presse ALK-aktien

Inden længe kommer den svenske lægemiddelstyrelse med dets afgørelse i forhold til, om ALK's allergivaccine Grazax' tilskud skal reduceres. En afgørelse, der kan have betydning for selskabet i andre nordeuropæiske lande.

Foto: ALK / PR

ALK-Abelló nærmer sig en vigtig tilskudsafgørelse i Sverige, hvor lægemiddelstyrelsen er i færd med at undersøge de langsigtede fordele ved græsallergikeres brug af ALK's tabletbaserede allergivaccine, Grazax. Det konstaterer Handelsbanken, der ser risici i forbindelse med tilskudsafgørelsen, men fastholder anbefalingen "køb" og et kursmål på 523 kr.

"Hvis de svenske lægemiddelmyndigheder finder det nødvendigt at skære i tilskudsordningen til Grazax på baggrund af den igangværende undersøgelse, vil det være særdeles negativ for ALK, da de i 2012 i alt modtog tilskud på 19 mio. skr. for de 4000 svenske patienter, som pt. behandles med Grazax," konstaterer Handelsbanken i sin morgenkommentar fredag.

Banken venter en beslutning i løbet af tre til fire måneder, og peger på, at andre nordeuropæiske lande muligvis vil lade sig inspirere af en eventuelt negativ afgørelse.

Fastholder positivt syn

Svensk fjernsyn havde tidligere på ugen en historie om, at Grazax koster svenske skatteydere millioner, selv om de langsigtede fordele ikke er endeligt dokumenteret.

"På trods af den igangværende undersøgelse, så fastholder vi vores positive syn på ALK-aktien med en købsanbefaling og kursmål på 523 kr. Omvendt understreger vi dog, at undersøgelsen af de svenske lægemiddelmyndigheder kan ende med en reduktion i tilskudsordningen," skriver Handelsbanken.

Næste milepæl for ALK bliver data fra et afsluttende, europæisk studie med en tablet til behandling af husstøvmideallergi. Studiet offentliggøres inden den svenske tilskudsafgørelse, og derfor kan ALK-aktien blive ramt af udsving, mener Handelsbanken.

ALK-aktien er i denne uge steget fra 404,5 kr. til 406 kr. torsdag. Aktien er foreløbigt ikke handlet fredag morgen.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier