MedWatch

Reuters: Lundbeck får stor bøde

EU ventes at afsløre bødestørrelser i juni, skriver det internationale nyhedsbureau Reuters.

Foto: Mik Eskestad/ Jyllands-Posten

Lundbeck står til at modtage en væsentlig bøde fra EU for brud på konkurrencelovgivningen. Det skriver Reuters med henvisning til et par unavngivne embedsmandskilder.

EU rejste sidste år indsigelser mod Lundbeck, der beskyldes for at have haft aftaler med kopiproducenter angiveligt med henblik på at blokere for billigere såkaldt kopimedicin af Lundbecks eget anti-depressionsmiddel Cipramil (med det aktive stof citalopram). Lundbeck har hidtil afvist at have brudt loven.

Lundbeck siger til Reuters, at selskabet ikke har modtaget oplysninger fra EU om nogen bøde.

EU-Kommissionen kan udskrive bøder på op til 10 pct. af et firmas globale omsætning for at overtræde konkurrenceloven, hvilket i Lundbecks tilfælde kan være op til knap 1,5 mia. kr., hvis man kigger på omsætningen på 14,8 mia. kr. i 2012.

EU ventes at annoncere bøderne senere i juni. Også tyske Merck KgaA og kopiselskaber Generics UK, Arrow, Resolution Chemicals, Xellia Pharmaceuticals, Alpharma, A.L. Industrier og Indiens største kopiproducent Ranbaxy, der ejes af japanske Daiichi, ventes at få udskrevet mindre bøder.

Lundbeck-aktien lukkede 1,36 pct. lavere i kurs 109,2 mandag.

Læs hele Reuters historie her.

 Lundbeck trækkes ind i kopislagsmål

 Kopier presser Lundbeck-salg

 Lundbeck i hemmeligt forlig med kopi-rival

 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier