MedWatch

Reuters: Lundbeck får stor bøde

EU ventes at afsløre bødestørrelser i juni, skriver det internationale nyhedsbureau Reuters.

Foto: Mik Eskestad/ Jyllands-Posten

Lundbeck står til at modtage en væsentlig bøde fra EU for brud på konkurrencelovgivningen. Det skriver Reuters med henvisning til et par unavngivne embedsmandskilder.

EU rejste sidste år indsigelser mod Lundbeck, der beskyldes for at have haft aftaler med kopiproducenter angiveligt med henblik på at blokere for billigere såkaldt kopimedicin af Lundbecks eget anti-depressionsmiddel Cipramil (med det aktive stof citalopram). Lundbeck har hidtil afvist at have brudt loven.

Lundbeck siger til Reuters, at selskabet ikke har modtaget oplysninger fra EU om nogen bøde.

EU-Kommissionen kan udskrive bøder på op til 10 pct. af et firmas globale omsætning for at overtræde konkurrenceloven, hvilket i Lundbecks tilfælde kan være op til knap 1,5 mia. kr., hvis man kigger på omsætningen på 14,8 mia. kr. i 2012.

EU ventes at annoncere bøderne senere i juni. Også tyske Merck KgaA og kopiselskaber Generics UK, Arrow, Resolution Chemicals, Xellia Pharmaceuticals, Alpharma, A.L. Industrier og Indiens største kopiproducent Ranbaxy, der ejes af japanske Daiichi, ventes at få udskrevet mindre bøder.

Lundbeck-aktien lukkede 1,36 pct. lavere i kurs 109,2 mandag.

Læs hele Reuters historie her.

 Lundbeck trækkes ind i kopislagsmål

 Kopier presser Lundbeck-salg

 Lundbeck i hemmeligt forlig med kopi-rival

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier