MedWatch

Tyske Merck i kinesisk kræftsamarbejde

Den tyske medicinalvirksomhed Merck KGaA har indgået et partnerskab med et kinesisk biotekselskab angående udvikling af et nyt lægemiddel mod kræft.

Tyske Merck går nu sammen med den kinesiske biotekvirksomhed, BeiGene, om at udvikle og markedsføre en lægemiddelskandidat til behandling af kræft. Det oplyser BeiGene i en pressemeddelelse.

Kandidaten, der går under navnet BeiGene-283, er en andengenerations BRAF-hæmmer, som pt. er i prækliniske udvikling og først forventes at fortsætte i egentlig klinisk udvikling i 2014.

Braf-hæmmere virker ved at gå ind og blokere for proteinet BRAF, der spiller en vigtig rolle i kræftcellernes vækst.

Ifølge aftalen betaler Merck et endnu uoplyst up-front beløb, samt milepælsbetalinger på op til 1,33 mia. kroner til den kinesiske biotekvirksomhed, der samtidig har ret til tocifrede royalties af nettosalget.

BeiGene vil fortsat stå for udvikling og kommercialisering af lægemidlet i Kina, mens Merck får ansvaret uden for landets grænser.

Mere fra MedWatch

Nyt forsøg med risikodeling på vej

Både Dansk Erhverv og Lif glæder sig over, at endnu en forsøgsordning med risikodeling på lægemiddelområdet tegner sig i horisonten. Ordningen, der er på tegnebrættet, har dog plads til forbedringer, lyder det.

WSA fusionerer selvstændig forhandler ind i koncernen

Hørekoncernen WS Audiology har på papiret lukket forhandleren Coselgi for i stedet at indlemme den i WSA-koncernen. Det sker for at simplificere WSA-forretningen både juridisk og regnskabsmæssigt, lyder forklaringen.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier