MedWatch

Tyske Merck i kinesisk kræftsamarbejde

Den tyske medicinalvirksomhed Merck KGaA har indgået et partnerskab med et kinesisk biotekselskab angående udvikling af et nyt lægemiddel mod kræft.

Tyske Merck går nu sammen med den kinesiske biotekvirksomhed, BeiGene, om at udvikle og markedsføre en lægemiddelskandidat til behandling af kræft. Det oplyser BeiGene i en pressemeddelelse.

Kandidaten, der går under navnet BeiGene-283, er en andengenerations BRAF-hæmmer, som pt. er i prækliniske udvikling og først forventes at fortsætte i egentlig klinisk udvikling i 2014.

Braf-hæmmere virker ved at gå ind og blokere for proteinet BRAF, der spiller en vigtig rolle i kræftcellernes vækst.

Ifølge aftalen betaler Merck et endnu uoplyst up-front beløb, samt milepælsbetalinger på op til 1,33 mia. kroner til den kinesiske biotekvirksomhed, der samtidig har ret til tocifrede royalties af nettosalget.

BeiGene vil fortsat stå for udvikling og kommercialisering af lægemidlet i Kina, mens Merck får ansvaret uden for landets grænser.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier