MedWatch

Novo søger om markedsføringstilladelse for Victoza-kombi

Diabetesgiganten har nu indsendt registreringsansøgning til EMA på produktet IDegLira, der er en kombination af det hurtigtvirkende Victoza og det langtidsvirkende Tresiba.

Foto: Novo Nordisk/PR

Novo Nordisk har indsendt registreringsansøgning til de europæiske lægemiddelmyndigheder for, Ideglira, der kombinerer Novos nye langtidsvirkende insulin Tresiba med den storsælgende GLP-1-analog Victoza.

Det fremgår af en meddelelse.

"IdegLira har potentiale til at blive et gennembrud inden for behandlingen af type 2-diabetes, og vi glæder os til at kunne gøre det første kombinationsprodukt af insulin og GLP-1 tilgængeligt for mennesker med type 2-diabetes i EU, siger Novo Nordisks koncernforskningsdirektør," Mads Krogsgaard Thomsen.

I USA er Novo Nordisk løbet ind i vanskeligheder, efter myndighederne tidligere i år afviste at godkende det ene af de to aktive stoffer i kombinationsproduktet, Tresiba, med krav om yderligere hjerte-kar-studier, som ventes at tage flere år.

Novo Nordisk vil markedsføre Ideglira i et engangspensystem baseret på samme teknologiplatform som Flextouch.

 Jyske: Ny Novo-kombination bliver markedsleder

 Sydbank: Sanofis fokusskifte kan give tidsmæssig fordel

 Børshus: Tresibas potentiale er reduceret

 Analytiker: Det er en kæmpe overraskelse 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier