MedWatch

Stort underskud i fond skyldes ”ualmindelig brutalitet”

Et rigtig dårligt år. Sådan kan 2012 sammenfattes for en af Danmarks store investorer i mindre højteknologiske virksomheder. Blandt andet en FDA-godkendelse i begyndelsen af 2013 gør dog, at der er store forventninger til flere af fondens life science-investeringer.

Seed Capital Denmark K/S kommer ud af 2012 med et resultat, der langt fra lever op til forventningerne. Bundlinjen viser et underskud på hele 159,3 mio. kr. mod et underskud i fonden på 59,4 mio. kr. året før. Det skuffende resultat skyldes dog særligt én investering, som langt fra udviklede sig som planlagt. Alene den investering har gjort, at fonden i årsregnskabet har måttet tage et tab på hele 112 mio. kr.

”Der er sådan set ikke så meget at skjule. Det har bare været et rigtig dårligt år for den her fond, og det er hovedsageligt drevet af, at Amminex har været igennem en rekonstruktion. Jeg kan ikke sige så meget mere om det, end at vi oplevede en ualmindelig brutalitet fra en amerikansk kunde. Én ting er jo den regnskabsmæssige værdi her og nu, men det har altså også betydet et stort værditab i et selskab, som vi troede, skulle gå rigtig godt,” siger Ulla Brockenhuus-Schack, Managing Partner i Seed Capital Denmark, til MedWatch og uddyber:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier