MedWatch

Professor: Dette vil tiltrække lægemiddelfirmaer til Danmark

Aalborg Universitet kom ud som vinder af et ansøgerfelt på 100 ansøgere til japansk donation til smerteforskning.

Foto: PR

En stor donation fra en japansk fond til Aalborg Universitet kan være med til at trække flere lægemiddelvirksomheder til Danmark – og forstærke samarbejdet med erhvervslivet inden for smerteforskning.

Det mener professor Lars Arendt-Nielsen, der leder smerteforskningen på universitetet.

”De næste fem år kan vi nu koncentrere forskningen omkring udvikling af nye smerte-biomarkører, der skal anvendes i udvikling og afprøvning af nye lægemidler til behandling af smerte. Det bliver samtidig en strategisk satsning, hvor vi intensiverer de mange samarbejder, vi har med den internationale farmaceutiske industri. Jeg er ret sikker, på at dette yderligere vil bidrage til at tiltrække endnu flere videnstunge lægemiddelrelaterede virksomheder til Danmark,” siger Lars Arendt-Nielsen i en pressemeddelelse.

Støtten fra det såkaldte Shionogi Science Program er på minimum fem millioner kroner, og formålet er at ”forbedre behandlingen af patienter med kroniske smerter.”

”Som nummer 1 ud af 100 ansøgere er Aalborg Universitets smerteforskere blevet udvalgt til at modtage donationen efter et hårdt udskilningsløb og en langvarig ansøgningsproces med flere kvalifikationsrunder,” skriver Aalborg Universitet.

Stort firma bag donation

Shionogi er en stor japansk farmaceutisk virksomhed, der blandt andet arbejder på at udvikle nye lægemidler til behandling af smerter.

Smerteforskerne på Aalborg Universitetet har senest udviklet metoder, der kan måle, om patienter med smerter som eksempelvis slidgigt har et overfølsomt smertesystem.

”Det har afgørende betydning for smertebehandlingen samt for en eventuel operation,” påpeger universitetet.

 Medicinalgigant i dansk forskningssamarbejde

 Japansk medicinalkoncern i samarbejde med danske universiteter 

Mere fra MedWatch

Nyt forsøg med risikodeling på vej

Både Dansk Erhverv og Lif glæder sig over, at endnu en forsøgsordning med risikodeling på lægemiddelområdet tegner sig i horisonten. Ordningen, der er på tegnebrættet, har dog plads til forbedringer, lyder det.

WSA fusionerer selvstændig forhandler ind i koncernen

Hørekoncernen WS Audiology har på papiret lukket forhandleren Coselgi for i stedet at indlemme den i WSA-koncernen. Det sker for at simplificere WSA-forretningen både juridisk og regnskabsmæssigt, lyder forklaringen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier