MedWatch

Milliardærer bag nyt biotekcenter i Schweiz

To schweiziske milliardærer er hovedmændene bag et nyt bioteknologisk forskningscenter i Geneve.

Foto: Colourbox

De to schweiziske milliardærer, Ernesto Bertarelli og Hansjörg Wyss, har slået sig sammen og købt faciliteter i Geneve i Schweiz, som tidligere tilhørte Merck Serono. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Planen er at opbygge et nyt, stort forskningscenter for biotek i regionen, som samtidig skal fungere som hjemsted for en ny generation af håbefulde biotekselskaber.

De to milliardærer har været drivkraften bag det nye initiativ med navnet Campus Biotech, som også støttes af Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), University of Geneva (UNIGE) og Hansjörg Wyss’ Wyss Foundation.

Samme principper som Harvard

EPFL og UNIGE har modtaget 100 mio. schweiziske franc, svarende til lige omkring 600 mio. kr., fra Wyss Foundation til at starte et såkaldt Wyss Institute i byen, baseret på de samme principper som Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering ved det anerkendte universitet Harvard i Boston.

En stor del af de nye faciliteter vil være hjemsted til det nye institut, samt forskningsgrupper fra både EPFL og UNIGE, mens man vil forsøge at tiltrække især opstartsvirksomheder til den resterende plads, oplyser parterne.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier