MedWatch

Ny nanogel kan udskille insulin

Forskere har fundet en nanogel, der kan efterligne bugspytkirtlens funktion og dermed sikre et konstant og afbalanceret blodsukkerniveau. Forsøg er dog endnu ikke testet i mennesker.

Foto: Colourbox

En ny opdagelse kan på sigt være godt nyt for de mange mennesker, der verden over lider af type 1-diabetes. I tidsskriftet ACS Nano har forskere nemlig offentliggjort, at en nanogel kan bruges til at registrere blodsukkerniveauet og udskille insulin efter behov. Det skriver Dagens Pharma.

Den nye metode består af en injicérbar, gellignende konstruktion, der indeholder nanopartikler påsat enzymer, som omdanner glukose til glukose-syre.

Det smarte ved den ny teknologi er ifølge Dagens Pharma, at de påsatte enzymer, når blodsukkeret stiger, danner større mængder glukose-syre. Dermed bliver gelen mere sur, og det får nanogelen til at udskille den rette mængde insulin.

Forskernes forsøg er endnu ikke undersøgt i mennesker, men forskerne kunne ved hjælp af en enkelt injektion i en type 1-diabetisk mus opretholde et normalt blodsukkerniveau hos forsøgsmusen i 10 dage. Næste skridt bliver at forsøge en modificering af gelen, så den også er i stand til at udskille insulin meget hurtigt i tilfælde af pludselige fald i blodsukkeret.

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier