MedWatch

Kopiselskab gennemfører milliardopkøb

Kopiproducenten Actavis har gennemført et opkøb af den irske originalproducent Warner Chilcott. Handlen beløber sig til et tocifret milliardbeløb.

Foto: Colourbox

I sidste uge kom det frem, at kopivirksomheden Actavis havde sagt nej tak til et opkøbstilbud på hele 87 mia. kroner fra konkurrenten Mylan Inc. Man ville i stedet fortsætte med sine egne opkøbsplaner, sagde virksomheden - som længe havde ligget i forhandlinger med Warner Chilcott om et opkøb - i den forbindelse.

Læs også: Nej-tak til bud på 87 mia. kroner

Og nu er aftalen mellem Actavis og Warner Chilcott blevet en realitet. Det skriver Washington Post. Ifølge avisen køber Actavis Warner Chilcott i en ren aktietransaktion, som er vurderet til omkring 8,5 mia. dollar – svarende til små 50 mia. kroner.

Tredjestørst i USA

Amerikanske Actavis er en af verdens største producenter af generiske lægemidler, mens irske Warner Chilcott råder over en portefølje af originale lægemidler. Sammenlægningen af de to virksomheder vil gøre foretagendet til det tredjestørste specialiserede medicinalselskab på det amerikanske marked.

Det nye selskab bliver dog oprettet i Irland, og ifølge flere analytikere er det landets lempelige skatteregler, som ligger til grund for den beslutning, og samtidig også det, der i det hele taget har muliggjort handelen.

Actavis oplyser, at man forventer skatte- og omkostningsbesparelser på op mod 400 mio. dollar som følge af sammenlægningen.

Læs artiklen fra Washington Post her.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier