Sanofi får millionbøde for at nedgøre kopimedicin

Den franske medicinalkoncern Sanofi har fået en bøde på mere end 40 mio. euro for at nedgøre generiske versioner af selskabets medicin overfor franske læger, og opfordre dem til ikke at ordinere kopimedicinen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Frankrigs største medicinalvirksomhed, Sanofi, har fået en bøde på 40,6 mio. euro – svarende til mere end 300 mio. kroner – af de franske konkurrencemyndigheder for at prøve at begrænse salget af generiske versioner af selskabets blodfortyndende medicin, Plavix. Det skriver Bloomberg.

Ifølge myndighederne har salgsrepræsentanter for selskabet nedgjort og kritiseret kopimedicinen og sået tvivl om produkternes virkning over for franske læger tilbage i 2009 og 2010.

Salgsrepræsentanterne har også forklaret lægerne, at de kunne holdes ansvarlige, hvis patienter oplevede medicinske problemer som følge af kopimedicinen, hedder det i en officiel udtalelser fra myndighederne.

Sanofi har samtidig opfordret lægerne til at skrive på recepterne, at den generiske version ikke kunne udskiftes med originalproduktet. Og sidst men ikke mindst har man ifølge myndighederne opfordret apotekere til at bruge Sanofis egne kopier frem for konkurrenternes, når de solgte Plavix-kopier.

Sagen blev indledt som følge af en klage fra kopigiganten Teva Pharmaceuitcals. Sanofi har allerede meldt ud, at man vil appellere konkurrencemyndighedernes beslutning ved appelretten i Paris.

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også