MedWatch

Sanofi får millionbøde for at nedgøre kopimedicin

Den franske medicinalkoncern Sanofi har fået en bøde på mere end 40 mio. euro for at nedgøre generiske versioner af selskabets medicin overfor franske læger, og opfordre dem til ikke at ordinere kopimedicinen.

Foto: Colourbox

Frankrigs største medicinalvirksomhed, Sanofi, har fået en bøde på 40,6 mio. euro – svarende til mere end 300 mio. kroner – af de franske konkurrencemyndigheder for at prøve at begrænse salget af generiske versioner af selskabets blodfortyndende medicin, Plavix. Det skriver Bloomberg.

Ifølge myndighederne har salgsrepræsentanter for selskabet nedgjort og kritiseret kopimedicinen og sået tvivl om produkternes virkning over for franske læger tilbage i 2009 og 2010.

Salgsrepræsentanterne har også forklaret lægerne, at de kunne holdes ansvarlige, hvis patienter oplevede medicinske problemer som følge af kopimedicinen, hedder det i en officiel udtalelser fra myndighederne.

Sanofi har samtidig opfordret lægerne til at skrive på recepterne, at den generiske version ikke kunne udskiftes med originalproduktet. Og sidst men ikke mindst har man ifølge myndighederne opfordret apotekere til at bruge Sanofis egne kopier frem for konkurrenternes, når de solgte Plavix-kopier.

Sagen blev indledt som følge af en klage fra kopigiganten Teva Pharmaceuitcals. Sanofi har allerede meldt ud, at man vil appellere konkurrencemyndighedernes beslutning ved appelretten i Paris.

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier