MedWatch

Sanofi får millionbøde for at nedgøre kopimedicin

Den franske medicinalkoncern Sanofi har fået en bøde på mere end 40 mio. euro for at nedgøre generiske versioner af selskabets medicin overfor franske læger, og opfordre dem til ikke at ordinere kopimedicinen.

Foto: Colourbox

Frankrigs største medicinalvirksomhed, Sanofi, har fået en bøde på 40,6 mio. euro – svarende til mere end 300 mio. kroner – af de franske konkurrencemyndigheder for at prøve at begrænse salget af generiske versioner af selskabets blodfortyndende medicin, Plavix. Det skriver Bloomberg.

Ifølge myndighederne har salgsrepræsentanter for selskabet nedgjort og kritiseret kopimedicinen og sået tvivl om produkternes virkning over for franske læger tilbage i 2009 og 2010.

Salgsrepræsentanterne har også forklaret lægerne, at de kunne holdes ansvarlige, hvis patienter oplevede medicinske problemer som følge af kopimedicinen, hedder det i en officiel udtalelser fra myndighederne.

Sanofi har samtidig opfordret lægerne til at skrive på recepterne, at den generiske version ikke kunne udskiftes med originalproduktet. Og sidst men ikke mindst har man ifølge myndighederne opfordret apotekere til at bruge Sanofis egne kopier frem for konkurrenternes, når de solgte Plavix-kopier.

Sagen blev indledt som følge af en klage fra kopigiganten Teva Pharmaceuitcals. Sanofi har allerede meldt ud, at man vil appellere konkurrencemyndighedernes beslutning ved appelretten i Paris.

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier