Amerikansk medicinmarked skrumper

Det amerikanske medicinmarked er på retræte. Det viser en ny rapport fra amerikanske IMS Institute for Healthcare Informatics ifølge FierceBiotech.
Den årlige analyse af det amerikanske marked for lægemidler viser et fald på 1 pct. i nominelle medicinomkostninger i 2012 til 325,8 mia. dollar. Det er første gang nogensinde, at man observerer en formindskelse af markedet. Og kigger man på de reelle tal per indbygger, er faldet på hele 3,5 pct.
En af grundene til den negative udvikling er den generelle økonomiske situation, som tilsyneladende har fået mange amerikanere til at gå til lægen sjældnere end tidligere. For tredje år i træk viser rapporten en nedgang i antallet af lægebesøg.
Men den væsentligste grund til den samlede nedgang er den frygtede patentkløft, skriver FierceBiotech. Således kostede patentudløb virksomhederne samlet 28,9 mia. dollar i 2012. I alt faldt udgifterne til patenterede lægemidler med 11,4 mia. til 230,2 mia. dollar.
Samtidig viser rapporten, at generiske lægemidler stod for hele 84 pct. af markedet, og at udgifterne til kopimedicinen faktisk voksede med 8 mia. dollar.
Det eneste lille plus i rapporten for originalproducenterne er, at salget af nylancerede lægemidler – dvs. midler, som har været på markedet i mindre end 24 måneder – voksede fra 10,3 mia. dollar i 2011 til 10,8 mia. dollar sidste år.
Læs hele artiklen fra FierceBiotech om den nye rapport her.
Relaterede artikler:
Her er Novo-rivalernes strategi
For abonnenter