MedWatch

Shire i samarbejde med Gates-støttet firma

Den irske medicinalkæmpe Shire har indgået en samarbejdsaftale med et mindre amerikansk firma, der er økonomisk støttet af bl.a. Bill Gates.

Medicinalselskabet Shire, med danske Flemming Ørnskov i spidsen, fortsætter med at styrke sin division for sjældne sygdomme.

Ifølge FierceBiotech har irerne således indgået en samarbejdsaftale med amerikanske Nimbus Discovery, hvor sidstnævnte skal benytte sin teknologiske screeningsplatform til at finde små-molekyle midler mod sjældne genetiske sygdomme kendt som lysosomale lidelser.

Det er i øvrigt også dette sygdomsområde, som danske Orphazyme beskæftiger sig med.

Læs mere: Dansk nichemedicin går i fase 3

Aftalen er den første af sin slags for Nimbus Discovery, der blev stiftet i 2009, og som siden hen har modtaget en seed-investering fra Microsoft-stifteren Bill Gates.

Selskaberne har afvist at afsløre de finansielle detaljer i aftalen, men Jonathan Montagu, der er vicepræsident for Business Operations i Nimbus, siger til FierceBiotech, at aftalen indeholder "betydelige" gevinster, herunder finansieringen af al forskning og potentielle milepæle, hvis Shire udnytter en option til at erhverve hele forskningsprogrammet.

 Ørnskov tager teten og ryster posen

 Shire i dialog med danske firmaer

 Shire øger fokus på øjensygdomme med nyt opkøb

 Flemming Ørnskov lukker første handel for Shire 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier