MedWatch

Bank: Svagt vaccinesalg i Alk dæmper kurspotentialet

På kort sigt vil det afdæmpede vaccinesalg  lægge et låg på kurspotentialet, mener Sydbanks medicinalanalytiker.

Foto: Alk-Abello/PR

Aktiekursen i vaccinefabrikanten ALK-Abelló vil i den kommende tid i høj grad være præget af pipeline-nyheder, vurderer Sydbank efter at have analyseret det regnskab, selskabet sendte ud fredag.

Regnskabet vidnede om et skuffende salg, men indtjeningen er ok, lyder konklusionen fra bankens analytiker. Resultatet af primær drift (EBIT) blev 70 mio. kr. mod ventet 58 mio. kr. ifølge SME Direkt. Bundlinjen viste et resultat på 42 mio. kr. mod ventet 36 mio. kr.

Omsætningen blev 610 mio. kr. Til sammenligning havde analytikere ifølge SME Direkt ventet en omsætning på 629 mio. kr.

Sydbank hæfter sig blandt andet ved, at Holland har gennemført en ny tilskudsreform, der har øget patienternes egenbetaling med cirka 50 pct. på receptpligtige lægemidler, og det påvirker ALK's salg af injektionsbaserede allergivacciner negativt.

Derudover er salget negativt påvirket af af to milde pollensæsoner og den makroøkonomiske udvikling i Sydeuropa, vurderer Sydbank.

ALK venter selv en nettoomsætning for hele regnskabsåret på mere end 2,3 mia. kr. EBITDA før særlige poster ventes at blive 200-300 mio. kr.

Trods den svage omsætning i første kvartal, tror Sydbank på, at ALK sagtens kan indfri indtjeningsforventningerne.

"Vi vurderer fortsat, at partneren Merck vil iværksatte et fase III-studie med ALK-Abellós hustøvmidetablet i 2013. Dermed bør ALK-Abelló nå den øvre ende af egen prognose for driftsindtjeningen (EBITDA) i 2013," skriver Sydbank.

Men for investorerne vil det afdæmpede vaccinesalg lægge et låg på kurspotentialet på kort sigt, lyder konklusionen.

"Vi vurderer, at aktiekursen fremadrettet vil være drevet af pipeline-nyheder. Især Mercks iværksættelse af fase III-studiet med ALK-Abellós hustøvmidetablet mod slutningen af 2013 og mulig godkendelse af Grazax og en Ragweed-tablet i USA i starten af 2014 er potentielle kurstriggere," skriver analytiker Søren Løntoft Hansen.

Han fastholder sin "hold" anbefaling af ALK-aktierne.

 Topchef: ALK tager kampen op i Europa 

 ALKs drift bedre end forventet

 ALK-konkurrent opruster igen i krigen om USA

 Toplinjen skrumper lidt hos fransk ALK-rival 

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier