MedWatch

Anden amerikanske retssag på en uge for Novartis

Den schweiziske medicinalkoncern Novartis er blevet slæbt i retten i USA for anden gang på en uge, pga. beskyldninger om bestikkelse af læger.

Foto: Colourbox

Det amerikanske justitsministerium beskylder Novartis for at have betalt læger for at ordinere selskabets produkter frem for konkurrerende lægemidler. Det skriver den engelske avis The Telegraph.

Det er den anden retssag på en uge for Novartis, som i tirsdags blev anklaget for at have betalt apoteker for at vælge selskabets lægemiddel Myfortic over generiske varianter.

I den seneste sag, som vil foregå ved byretten i New York, beskyldes koncernens amerikanske afdeling Novartis Pharmaceuticals for at prøve at øge salget af sine egne dyrere produkter ved at betale amerikanske læger for at ordinere dem frem for generiske kopier.

Det gælder bl.a. blodtryksmidlerne Lotrel og Valturna og diabetesmedicinen Starlix.

Ifølge avisen nægter Novartis sig skyldig i begge sager, og siger, at man har handlet indenfor lovens rammer i begge tilfælde.

Læs Artiklen fra The Telegraph her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier