MedWatch

Novo: Tysk evaluering vil tidligst få effekt i 2015

Hos Novo Nordisk er man ikke overrasket over, at selskabets storsælgende GLP-1 middel Victoza er en del af en større tysk gennemgang af medicinalprodukter.

Foto: Novo Nordisk/PR

At Novo Nordisks storsælgende diabetesmiddel Victoza bliver del af en bredere gennemgang af medicinalprodukter på det tyske marked kommer ikke overraskende for selskabet selv. Selskabets kommunikationschef Mike Rulis vurderer, at udfaldet af undersøgelsen tidligst vil få effekt i 2015.

"Det er ikke overraskende, at den her klasse af lægemidler, som Victoza tilhører, nu bliver genstand for en sådan evaluering, for det sker for de fleste lægemiddelklasser på et eller andet tidspunkt. Vi er meget overbeviste omkring de fordele, som Victoza giver, og er sikre på, at myndighederne i evalueringen også vil kunne se de fordele," siger Mike Rulis til Ritzau Finans.

Han forklarer, at selskabet inden 1. januar skal indsende et dossier med de oplysninger, som selskabet synes er relevante at tage i betragtning ved evalueringen af Victoza.

"Derefter går der en længerevarende proces i gang, som typisk varer et års tid. Så udfaldet af den her evaluering vil tidligst have effekt fra engang i 2015," siger Mike Rulis.

Victoza har vist en stærk salgsudvikling i Tyskland, hvor det ifølge Rulis sælger for "et trecifret millionbeløb".

"Vi er markedsleder med en andel på 2/3-del af det tyske GLP1-marked," tilføjer han.

Novos Victoza del af tysk gennemgang af lægemidler

Nyt studie negativt over for Novos blockbuster 

Mere fra MedWatch

Biontech opretter mRNA-center i Australien

Det tyske biotekselskab Biontech, som står bag den mest udbredte vaccine mod covid-19, opretter nu et center i Australien, der både skal videreudvikle nye vacciner baseret på mRNA-teknologien samt kunne producere dem.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier