Ugebrev: Bavarian med potentiale på koppeordre

Der er potentiale i Bavarian Nordics koppevaccineordre til USA, mener Aktieugebrevet, der samtidig ser skeptisk på udsigterne til prostatavaccinen Prostvac.
Foto: PR Bavarian
Foto: PR Bavarian
Af Ritzau Finans

Der er potentiale i Bavarian Nordic-aktien, selvom den er steget pænt siden regnskabet og udmeldingen om forhandlinger om yderligere koppevaccineordrer fra USA.

Det vurderer Aktieugebrev, der sætter kursmålet til 118 kr. på et års sigt mod en slutkurs på 67,5 kr. fredag.

Det er ugebrevets forventning om en stor ordre på koppevaccine til USA - større end selskabet selv venter - der er baggrunden. Derimod har ugebrevet ikke megen fidus til selskabets vaccine mod prostatakræft.

Bavarian har meldt ud, at selskabet i 2013 venter at levere 7 mio. doser af koppevaccinen Imvamune til USA, men Aktieugebrevet tror, ordren bliver næsten tre gange større.

En nydelig profit

Spørgsmålet er nu blot, hvor stor ordren bliver.

"Vores bud er, at der er tale om en ny kontrakt på 20 mio. doser som skal leveres over en tre-årig periode i 2013-2016, og således vil erstatte de hidtidige leverede doser, som blot har en holdbarhed på tre år," skriver ugebrevet.

Ugebrevet anfører også, at i modsætning til forrige ordre er Bavarian Nordic godt stillet nu, da produktionsapparatet er optimeret således, at der kan skabes en nydelig profit på omsætningen.

Om prostatakræft-vaccinen Prostvac lyder anderledes dystre toner.

"Men hensyn til Prostvac er vi fortsat skeptiske, og ser fortsat kun ringe sandsynlighed for positive fase 3 resultater. Dog er det positivt, at der nu foreligger en klar statistisk plan for afbrydelse af studiet såfremt tidlige data enten er positive eller negative, da det i begge tilfælde vil betyde besparelser for selskabet," konstateres det.

 Bavarian-boss: Kræftmiddel kommer måske tidligere i mål

 Bavarian får tilladelse til tidlig analyse 

 Bavarian-konkurrent indgår forlig i sag om vildledende oplysninger

 Storbanker vilde med Bavarian 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også