MedWatch

Det tjener Novos bestyrelsesmedlemmer

Selvom honorarerne langt fra er af unormal størrelse, så er der stadig gode penge i at sidde på en af de magtfulde bestyrelsesposter i Novo Nordisk Fond Koncernen. Det viser koncernens egne tal for 2012. Se her, hvem der er topscorer.

Med afgangen som bestyrelsesformand i Novo Nordisk har Sten Scheibye sagt farvel til et årligt honorar på 1,5 mio. kr. og dermed også koncernens bedst betalte bestyrelsespost.

Ikke desto mindre er der lønforhøjelse til den tidligere Coloplast-chef, da han har overtaget formandskasketterne i både Novo A/S og Novo Nordisk Fonden.

Sten Scheibye  var dog ikke det bestyrelsesmedlem, der fik det højeste honorar i 2012. Det gjorde den tidligere direktør i bl.a. Novo Nordisk, Kurt Anker Nielsen, der i 2012 samlet set modtog 2.270.833 kr. for sine bestyrelses- og udvalgsposter i koncernen.

Novo Nordisk topper

Mens det årlige honorar som bestyrelsesformand i Novo Nordisk giver 1,5 mio. kr., så ligger honoraret en smule lavere for koncernens øvrige bestyrelsesformænd.

I Novozymes er det årlige honorar 250.000 kr. lavere, ligesom tilfældet er i investeringsselskabet bag Novo Nordisk og Novozymes, Novo A/S. I Novo Nordisk Fonden er aflønningen væsentligt lavere, og formanden får en årlig hyre på 625.000 kr.

De almindelige bestyrelsesmedlemmer i Novo Nordisk får 500.000 kr. årligt, i Novo A/S og Novozymes 416.666 kr., mens det i Novo Nordisk Fonden er noget lavere med 208.333 kr.

Ingen lønnedgang

Novo Nordisk’ nye bestyrelsesformand, Göran Ando, besluttede i forbindelse med generalforsamlingen, at ingen medarbejdere kan se frem til at skulle gå ned i løn på nuværende tidspunkt.

Det betyder blandt andet, at koncerndirektionen, trods en gennemsnitlig årsløn på 13,7 mio. kr. i 2012, nu kan se frem til en højere årlig gage.

Tidligere har der været et loft over hver direktørs andel af en fælles aktiepulje på otte måneders grundløn plus pension. Det loft er blevet hævet til 12 måneder samtidig med. Årsagen er, at selskabets egen lønundersøgelse har vist, at topcheferne i sammenlignelige europæiske koncerner typisk tjener mellem 50 og 100 pct. mere end de danske direktører.

Foto: MedWatch
Foto: MedWatch
 

 

 Mere guld regner over Novos chefer

 Novo-ledelse skal have større bonusser

 Millionerne regner ned over Novo Nordisk cheferne

 Her er branchens højest lønnede topchefer i USA

 Medicin-medvind giver bonusfest 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier