MedWatch

Firma: Undersøg forbruget af epilepsimedicin

Medicintilskudsnævnets revurdering af tilskuddene til epilepsimidler har fået et medicinalselskab til at opfordre myndighederne til at kigge nærmere på forbruget af epilepsimedicin. Firmaet mener nemlig, at der er et væsentligt aspekt, der er blevet overset.

Foto: PEDERSEN RUNE

De store prisforskelle på antiepileptika har medført, at Medicintilskudsnævnet vil have fjernet det generelle tilskud på ti af de dyreste lægemidler mod epilepsi.

Men inden revurderingen afsluttes, bør man kigge nærmere på forbruget af epilepsimedicin. Det mener medicinalvirksomheden UCB Nordic, som står bag epilepsimidlerne Keppra og Vimpat, ifølge Dagens Pharma.

For selvom det storsælgende epilepsimiddel Lyrica, som Pfizer står bag, udgør en stor andel af forbruget i den revurderede ATC-gruppe, bruges Lyrica stort set ikke til behandling af epilepsi, men først og fremmest til generaliseret angst.

Reelle udgifter er mindre

Derfor mener UCB, at de reelle udgifter til epilepsibehandling med tillægsterapier muligvis er væsentligt mindre, end hvad det umiddelbart ser ud til.

I 2011 var omsætningen for antiepileptika ca. 425 mio. kr., og samme år indløste ca. 132.700 mennesker en recept på et antiepileptikum. I første kvartal 2011 var ca. 15.700 personer i behandling med Lyrica, og det tal var første kvartal 2012 steget med 16 pct.

Isit første forslag til indstilling for tilskud til epilepsimedicin skriver nævnet, at det ikke er muligt at bestemme præcist, hvor stor en del af Lyrica-brugerne, der behandles for epilepsi, men at de indberettede indikationskoder til Lægemiddelstatistikregistret i 2011 indikerer, at det er omkring tre pct.

Der er høringsfrist på Medicintilskudsnævnets forslag til indstilling 21. juni 2013.

 Ti epilepsimidler står til at miste generelt tilskud

 Obama vil bruge 100 mio. på at kortlægge hjernen 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier