MedWatch

Slut med 300 stk. hovedpinepiller i håndkøb

Nye regler for salg af store pakninger hovedpinepiller i håndkøb sendes til høring i berørte lægemiddelvirksomheder, men ventes at træde i kraft til juni.

Foto: Niels Hougaard / Jyllands-Posten

Så kommer det ventede indgreb over for salg af store pakninger med smertestillende medicin i håndkøb. Årsagen er voldsomt forbrug, flere selvmordsforsøg og forgiftninger.

Sundhedsstyrelsen har nemlig besluttet at følge nye anbefalinger, som vil gøre store pakninger med svage smertestillende piller receptpligtige receptpligt, oplyser Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse i en pressemeddelelse.

Fremover bliver de store pakninger med piller, der fx indeholder paracetamol, (fx Panodil® og Pamol®),  receptpligtige. Sundhedsstyrelsen forventer, at receptpligten træder i kraft med udgangen af juni måned

”Vi skal selvfølgelig lytte til ny viden, og lige netop på det her område kan der være menneskeliv at redde. Vi løser naturligvis ikke alt på den her måde, men meget peger på, at vi med den her begrænsning har en chance for at forebygge nogle selvmord. Den chance griber jeg, ” siger sundhedsminister Astrid Krag.

Der skal nu iværksættes de normale høringsprocesser i forhold til de berørte lægemiddelvirksomheder.

Minister ind i sagen om smertestillende medicin 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier