MedWatch

Slut med 300 stk. hovedpinepiller i håndkøb

Nye regler for salg af store pakninger hovedpinepiller i håndkøb sendes til høring i berørte lægemiddelvirksomheder, men ventes at træde i kraft til juni.

Foto: Niels Hougaard / Jyllands-Posten

Så kommer det ventede indgreb over for salg af store pakninger med smertestillende medicin i håndkøb. Årsagen er voldsomt forbrug, flere selvmordsforsøg og forgiftninger.

Sundhedsstyrelsen har nemlig besluttet at følge nye anbefalinger, som vil gøre store pakninger med svage smertestillende piller receptpligtige receptpligt, oplyser Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse i en pressemeddelelse.

Fremover bliver de store pakninger med piller, der fx indeholder paracetamol, (fx Panodil® og Pamol®),  receptpligtige. Sundhedsstyrelsen forventer, at receptpligten træder i kraft med udgangen af juni måned

”Vi skal selvfølgelig lytte til ny viden, og lige netop på det her område kan der være menneskeliv at redde. Vi løser naturligvis ikke alt på den her måde, men meget peger på, at vi med den her begrænsning har en chance for at forebygge nogle selvmord. Den chance griber jeg, ” siger sundhedsminister Astrid Krag.

Der skal nu iværksættes de normale høringsprocesser i forhold til de berørte lægemiddelvirksomheder.

Minister ind i sagen om smertestillende medicin 

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier