MedWatch

"Lasse er en hædersmand"

Lasse Lindblad, der for anden gang er sigtet i sagen med et bankkrak, er også chef for biotekselskabet Serendex, som han selv vurderer til at være en halv milliard værd. Læge og forretningspartner Lars Heslet tager efter et angreb Lasse Lindblad i forsvar.

Overlæge Lars Heslet | Foto: Torben Stroyer / Jyllands-Posten

Biotekselskabet Serendex har en kontroversiel person i spidsen. Det drejer sig om Lasse Lindblad, der igen er i vælten for sit ry som forrentningsmand.

Først var det Samson Bank, der krakkede i 1995, hvor Lasse Lindblad blev tiltalt for bedrageri, men efter en årelang retssag frifundet. Nu gælder det Capinordic Bank, hvor han er sigtet af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet for flere forhold i forbindelse med Capinordic Banks krak. Onsdag blev han angrebet af en mindretalsaktionær i det polske selskab Nordic Development SA, efter at selskabet havde solgt et sommerhus til hans kone.

Men Lasse Lindblad har et helt forkert ry i den danske forretningsverden, mener læge og forretningspartner Lars Heslet.

"Hvad Lasse ellers laver, ved jeg ikke noget om – det er muligt, at nogle synes, at han er for smart, for han er "rigtig smart", men det passer mig fint som et utålmodigt menneske, vi ser begge udviklingen på en u-konventionel måde. Han er uforudsigelig – fuldstændig som jeg selv. Jeg har kendt Lasse i 20 år, og han har ikke snydt nogen af dem, jeg kender. Han går til stregen måske, men aldrig over. Du kan ikke finde noget ulovligt på ham."

"Men jeg ved, at han er ved at skrive på de 400 sider, som han skal sende til sin sagfører i den sag, der er anlagt mod ham."

20 midler i pipelinen

Hvor Lasse Lindblad står med direktørposten i Serentex, har Lars Heslet ansvaret for forskningen i selskabet. Ifølge lægen har Serendex på 18 måneder udviklet sig til en international virksomhed med 20 lægemidler i pipelinen. Konceptet går ud på at bruge allerede markedsførte og kendte lægemidler til nye indikationer.

"Vi er kun to personer på lønningslisten og en række konsulenter. I modsætning til den øvrige verdens direktørhonorarer kører vi langt på literen," siger Lars Heslet om virksomheden til Jyllands-Posten.

Tvivl om selskabets værdi

Største aktiv er en ejerandel på 37,5 pct. af biotekselskabet Serendex, som Lindblad bogfører til 290 mio. kroner. Det betyder, at Serendex samlet skulle være mere end en halv mia. kroner værd. Lasse Lindblad og mindretalsaktionæren Forskerparken CAT har imidlertid længe været uenige om værdien af biotekselskabet, som blandt andet satser på at kunne bruge blødermedicinen Novo Seven til at standse blødninger, hvis det gives direkte i luftvejene frem for som indsprøjtning i blodet. CAT sætter prisskiltet på 140 mio. kr.

"Der er tale om en form for genbrug. Vi tager et lægemiddel, der allerede er markedsført, men vi administrerer det på den måde ved for eksempel gennem inhalation at give det lokalt i lungerne i stedet for i blodbanen. Herved kan vi behandle sygdomme, som ikke før har kunnet behandles. Det er spændende, fordi jeg som læge er med til at udvikle nye behandlinger til før absolut dødelige sygdomme," siger Lars Heslet til Jyllands-Posten.

Sorte tal på bundlinjen

Lars Haslet mener, at selskabet er parat til at behandle ofre for vejsidebomber med en ny terapi om et år.

"Det er en fantastisk virksomhed. Vi er kommet på markedet for tre år siden, har lavet masser af nyt og får allerede sorte tal i år, fordi vi allerede i andet eller tredje kvartal begynder at sælge vores produkter."

I 2011 havde selskabet et bruttotab på 932.964 kr. og et resultat på minus 365.253 kr.

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier