MedWatch

Storbank: Sælg Lundbeck trods partneraftale

Investorer bør afhænde Lundbeck-aktierne, selvom de tirsdag strøg op med 9 pct. efter indgåelse af en partneraftale, mener storbank.

Foto: Thomas Picard / Stock.Xchng

Den franske storbank Société Générale er fortsat skeptisk over for Lundbecks fremtidsudsigter trods selskabets nye partneraftale med Otsuka om Alzheimersstoffet, Lu AE58054. Aftalen betyder godt nok, at banken løfter kursmålet med 7 kr. til 86 kr., men anbefalingen fastholdes på "sælg".

"Den udvidede aftale med Otsuka er utvivlsomt positiv, især på et fase 2-stof i en højrisiko-indikation. Imidlertid ændrer det kun selskabets udsigter en smule, som det ser ud nu," skriver analytiker Stephen McGarry i et notat.

Lundbeck solgte tirsdag dele af rettighederne til Lu AE58054 til Otsuka og modtager en forudbetaling på 150 mio. dollar. Société Générale har indregnet forudbetalingen i sine modeller for 2013-2015, men konstaterer, at indtjeningsestimaterne fortsat ligger væsentligt lavere end konsensus.

Det nye kursmål på 86 kr. ligger 20 pct. under Lundbecks slutkurs tirsdag, hvor aktien steg næsten 9 pct. til 108 kr.

Lundbeck og Otsuka venter at indlede de afsluttende fase 3-studier med Lu AE58054 i år. Dermed vil midlet - om alt går vel - kunne komme på markedet i 2017.

 Lundbeck-dir: Milliardsalg i ny Alzheimers-medicin 

 Sydbank: Positiv aftale med Otsuka

 Lundbeck opjusterer efter udvidet Alzheimers-aftale 

 Ugebrev: Lundbeck-aktien er for dyr  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier