MedWatch

Storbank: Sælg Lundbeck trods partneraftale

Investorer bør afhænde Lundbeck-aktierne, selvom de tirsdag strøg op med 9 pct. efter indgåelse af en partneraftale, mener storbank.

Foto: Thomas Picard / Stock.Xchng

Den franske storbank Société Générale er fortsat skeptisk over for Lundbecks fremtidsudsigter trods selskabets nye partneraftale med Otsuka om Alzheimersstoffet, Lu AE58054. Aftalen betyder godt nok, at banken løfter kursmålet med 7 kr. til 86 kr., men anbefalingen fastholdes på "sælg".

"Den udvidede aftale med Otsuka er utvivlsomt positiv, især på et fase 2-stof i en højrisiko-indikation. Imidlertid ændrer det kun selskabets udsigter en smule, som det ser ud nu," skriver analytiker Stephen McGarry i et notat.

Lundbeck solgte tirsdag dele af rettighederne til Lu AE58054 til Otsuka og modtager en forudbetaling på 150 mio. dollar. Société Générale har indregnet forudbetalingen i sine modeller for 2013-2015, men konstaterer, at indtjeningsestimaterne fortsat ligger væsentligt lavere end konsensus.

Det nye kursmål på 86 kr. ligger 20 pct. under Lundbecks slutkurs tirsdag, hvor aktien steg næsten 9 pct. til 108 kr.

Lundbeck og Otsuka venter at indlede de afsluttende fase 3-studier med Lu AE58054 i år. Dermed vil midlet - om alt går vel - kunne komme på markedet i 2017.

 Lundbeck-dir: Milliardsalg i ny Alzheimers-medicin 

 Sydbank: Positiv aftale med Otsuka

 Lundbeck opjusterer efter udvidet Alzheimers-aftale 

 Ugebrev: Lundbeck-aktien er for dyr  

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier