MedWatch

Lundbeck opjusterer efter udvidet Alzheimers-aftale

Det danske medicinalselskab har besluttet at udvide samarbejdet med sin japanske partner, så det nu også gælder et af selskabets lægemiddelkandidater mod Alzheimers. Samtidig opjusterer Lundbeck sine egne forventninger til i år.

Foto: PR Lundbeck

Lundbeck har besluttet at udvide samarbejdet med japanske Otsuka, så det nu også indeholder en licens og udviklingsaftale for lægemiddelkandidaten mod Alzheimers sygdom Lu AE58054. Det meddeler selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Lundbeck modtager 150 mio. dollar svarende til 868,5 mio. kr. ved indgåelsen af aftalen og opjusterer derfor sine forventninger til 2013 og venter nu en omsætning på 14,4 til 15 mia. kr. mod tidligere 14,1-14,7 mia. Driftsresultatet ventes at blive på 1,9 til 2,4 mia. kr.

"I henhold til aftalen giver Lundbeck Otsuka fælles udviklingsrettigheder og fælles kommercialiseringsrettigheder til Lu AE58054 i USA, Canada, Østasien inklusive Japan, på større europæiske markeder og i Norden," skriver selskabet.

Læs MedWatchs interview med direktør Ulf Wiinberg her: Lundbeck-dir: Milliardsalg i ny Alzheimers-medicin

Udækket behov

Begge selskaber vil dele salg, udvikling og kommercialiserings-omkostninger i henhold til aftalen. Lundbeck er også berettiget til at modtage 3,9 mia. kr. i regulatoriske og salgsrelaterede milepælsbetalinger, skriver selskabet.

"Der er et alvorligt globalt udækket medicinsk behov for nye behandlinger af Alzheimers sygdom blandt verdens aldrende befolkning. Otsuka og Lundbeck vil med deres fælles evner være i stand til at øge lægemidlets potentielle tilgængelighed for patienter rundt om i verden," siger Lundbecks adm. direktør Ulf Wiinberg i meddelelsen.

Lundbeck regner med at starte afsluttende kliniske forsøg med Lu AE58054 senere i 2013. Senfaseforsøgene vil bestå af en række studier med mere end 2.500 patienter.

I det første fase III-studie vil der blive inkluderet patienter med mild til moderat Alzheimers sygdom, oplyser Lundbeck.

Nye data i juli

I maj 2012 kunne det danske medicinalselskab fortælle, at Lu AE58054 havde opfyldt det primære effektmål i et fase 2 studie med 278 patienter.

De kliniske data fra fase II-studiet ventes at blive præsenteret på årsmødet i Alzheimer's Association International Conference (AAIC) i Boston fra 13.-18. juli 2013.

Samarbejdet mellem de to selskaber har hidtil drejet sig om fem produkter inden for psykiatri herunder aripiprazol depotformulering og OPC-34712 fra Otsuka samt op til tre højst innovative projekter i det tidlige stadie fra Lundbeck.

 Sydbank: Positiv aftale med Otsuka

 Lundbeck-dir: Milliardsalg i ny Alzheimers-medicin 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier