MedWatch

Lars Rebien i top i direktørrating

Der er fortsat ingen over koncernchef Lars Rebien Sørensen fra Novo Nordisk på de danske direktionsgange. Også Coloplast ligger godt placeret.

Foto: Niels Hougaard / Jyllands-Posten

Lars Rebien fra Novo Nordisk er fortsat den topchef i Danmark, der gør det bedst.

Det viser Økonomisk Ugebrevs årlige direktørrating af topcheferne i de 35 største børsnoterede selskaber.

"Men spørger man de danske professionelle investorer og analytikere, så er der flere CEO’er, der efter fremgang i dette års direktørrating gør det næsten lige så godt som Lars Rebien," skriver ugebrevet, men anfører, at Novo-direktøren for andet år i træk er helt i top i ratingen.

"De seneste års væsentligste konkurrent til førstepladsen – Jørgen Huno Rasmussen – er mere eller mindre slået af banen, så et mindre hak nedad i den karakter, Rebien selv får, ændrer ikke ved placeringerne," skriver ugebrevet.

Der er dog andre, der bider ham i haserne.

"Det gælder i særlig grad Jens Bjørn Andersen fra DSV, der omvendt får et lille nøk opad i karakter, og som dermed går fra sjette- til andenpladsen. Koncernchef Lars Søren Rasmussen fra Coloplast har fået samme karakter som sidste år. Men takket være den tilbagegang hos de fleste andre CEO’er, er det nok til at avancere en enkelt placering til tredjepladsen, oplyser ugebrevet.

Man kan have leveret fine resultater gennem en lang årrække, men kikser det blot et enkelt år, så bliver det alligevel lynhurtigt noteret af aktiemarkedet.

"Det er ikke nogen ny erfaring, men i år er den også kommet til bl.a. Jørgen Huno Rasmussen fra FLSmidth, Jørgen Buhl Rasmussen fra Carlsberg, Niels Jacobsen fra William Demant og Ulf Wiinberg fra Lundbeck."

Også Nils Smedegaard Andersen fra A.P. Møller – Mærsk må konstatere, at hans rating går lidt tilbage, så den kun lander lige over middel.

"Investorerne synes at ville se tiden an, før de bedømmer topchefen i Danmarks største koncern, der midt i en situation med pressede markeder er i færd med en større omlægning af aktiviteterne," vurderer ugebrevet.

Generelt får topdirektørerne i de børsnoterede selskaber over en bred kam lavere bedømmelse af aktieanalytikerne, end de gjorde for et år siden.

Direktørratingen er baseret på bedømmelser fra 30 aktieanalytikere og porteføljemanagere.

"De har vurderet topcheferne på en skala fra 1 til 5, og den gennemsnitlige karakter til topcheferne lander præcist i midten - nemlig på 3,0," noterer ugebrevet

For et år siden var gennemsnitskarakteren 3,3, og året forinden var den endnu højere.

"Den enslydende vurdering af udviklingen, fra såvel selskaber som analytikere, er, at der i dag bliver stillet betydeligt større krav til topcheferne. Både som følge af de svære tider, og som følge af mere fokus på god selskabsledelse, altså corporate governance, anføres det.

Sidstepladsen i Direktørrating 2013 nummer 34 tilfalder Vestas Wind Systems Ditlev Engel.

I Direktørrating 2012 var der stort set ingen analytikere der troede på, at Vestas koncernchef Ditlev Engel ville være at finde i Vestas et år senere, altså i dag. Som bekendt holdt denne forudsigelse ikke stik. I dag er analytikerne og porteføljeforvalterne langt mere i tvlvl om, hvorvidt Ditlev Engel fortsætter som topchef i Vestas.

"Et lille flertal af de 26 analytikere, der har svaret på spørgsmålet om Engels overlevelse i Vestas, tror på, at han er koncernchef om et år. Andre 30 procent siger nej, Og de resterende 30 procent siger "ved ikke"," skriver ugebrevet, der vurderer holdningen også bunder i en fortsat udbredt skepsis til Ditlev Engels kommunikation.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier