MedWatch

Takeda-partner fyrer 75 pct. af staben

En amerikansk medicinalvirksomhed, som er partner med japanske Takeda, fyrer størstedelen af medarbejderstaben efter en tilbagetrækning af selskabets eneste lægemiddel i porteføljen.

Foto: COLOURBOX

Den amerikanske virksomhed Affymax fyrer nu hele 75 pct. af sin medarbejderstab, og samtidig vil man hyre en bank til at undersøge mulighederne for et salg af virksomheden eller alternativt en direkte falliterklæring. Det skriver Bloomberg.

Meldingen kommer, efter at Affymax har tilbagetrukket sit eneste markedsførte lægemiddel, Omontys, pga. meldinger om overfølsomhedsreaktioner på anæmimedicinen, som bruges af patienter i forbindelse med nyredialyse.

Lægemidlet blev markedsført i samarbejde med den japanske medicinalgigant Takeda, som også samarbejder med danske Lundbeck om flere forskellige midler.

Omontys blev trukket fra markedet d. 25. februar, og dengang sagde Affymax og Takeda, at man ville analysere data på tre patienter, som var omkommet efter brug af medicinen, men nu siger Affymax ifølge Bloomberg, at man formentlig ikke har penge og ressourcer til sådan en undersøgelse.

230 medarbejdere fra Affymax vil modtage en fyreseddel i den nærmeste fremtid, oplyser nyhedskilden.

Læs artiklen fra Bloomberg her.

 Lundbeck-partner i biotekoffensiv 

 Fulgte du med i medicinalverdenen i februar?  

 Takeda skærer kraftigt i danske stillinger 

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier