MedWatch

Takeda-partner fyrer 75 pct. af staben

En amerikansk medicinalvirksomhed, som er partner med japanske Takeda, fyrer størstedelen af medarbejderstaben efter en tilbagetrækning af selskabets eneste lægemiddel i porteføljen.

Foto: COLOURBOX

Den amerikanske virksomhed Affymax fyrer nu hele 75 pct. af sin medarbejderstab, og samtidig vil man hyre en bank til at undersøge mulighederne for et salg af virksomheden eller alternativt en direkte falliterklæring. Det skriver Bloomberg.

Meldingen kommer, efter at Affymax har tilbagetrukket sit eneste markedsførte lægemiddel, Omontys, pga. meldinger om overfølsomhedsreaktioner på anæmimedicinen, som bruges af patienter i forbindelse med nyredialyse.

Lægemidlet blev markedsført i samarbejde med den japanske medicinalgigant Takeda, som også samarbejder med danske Lundbeck om flere forskellige midler.

Omontys blev trukket fra markedet d. 25. februar, og dengang sagde Affymax og Takeda, at man ville analysere data på tre patienter, som var omkommet efter brug af medicinen, men nu siger Affymax ifølge Bloomberg, at man formentlig ikke har penge og ressourcer til sådan en undersøgelse.

230 medarbejdere fra Affymax vil modtage en fyreseddel i den nærmeste fremtid, oplyser nyhedskilden.

Læs artiklen fra Bloomberg her.

 Lundbeck-partner i biotekoffensiv 

 Fulgte du med i medicinalverdenen i februar?  

 Takeda skærer kraftigt i danske stillinger 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier