MedWatch

Lundbeck-partner i biotekoffensiv

En større medicinalvirksomhed, som bl.a. samarbejder med danske Lundbeck, udvider nu et eksisterende samarbejde med et amerikansk forskningsinstitut.

The Scripps Research Institute (TSRI) og den japanske medicinalvirksomhed Takeda vil nu udvide deres forskningssamarbejde rettet mod opdagelsen af nye lægemiddel-targets mod en række sygdomme. Det meddeler det amerikanske forskningsinstitut.

Den nye aftale bygger videre på et samarbejde fra 2010 mellem forskere fra instituttets afdeling i Florida og selskabet Envoy Therapeutics, som blev opkøbt af Takeda i november. Samarbejdet har allerede ført til flere gennembrud, hvor man har identificeret potentielle lægemidler mod en række neurologiske og psykiatriske lidelser, skriver TSRI.

Gennem samarbejdet forsøger de to partnere at opdage nye lægemidler vha. en speciel screeningteknik, kendt som high-throughput screening, der gør, at man kan teste kemiske forbindelser og molekyler lant hurtigere end tidligere.

”Vi er glade for at udvide samarbejdet med Takeda-Envoy og sætte yderligere skub i lovende bestræbelser på at opdage nye lægemidler. Der er stadig større efterspørgsel efter de kapaciteter til high-throughput screening,, som findes ved Scripps’ afdeling i Florida, både fra andre forskningsinstitutter og fra industrien,” siger Scott Forrest, Vice President for Business Development ved TSRI.

 Lundbeck-partner sløjfer fedme-samarbejde

 FDA godkender diabeteskopier

 Takeda skærer kraftigt i danske stillinger 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier