MedWatch

Computerspil er forskernes seneste våben i kampen mod kræft

Et nyt britisk samarbejdsprojekt skal udvikle et computerspil til mobiltelefoner, som kan hjælpe forskere med at udvikle nye kræftbehandlinger. Folkene bag projektet har allerede lanceret et lignende initiativ, som samlede flere tusinde ”gamere” i kampen mod sygdommen.

Foto: Colourbox

Cancer Research UK og The Citizen Science Alliance lancerer nu et nyt samarbejdsprojekt, som har til formål at udvikle en ny spil-app til mobiltelefoner, der kan hjælpe forskere med at opdage og udvikle nye kræftbehandlinger. Det fremgår af en artikel på hjemmesiden Medical News Today.

I løbet af weekenden deltog 40 computerprogrammører, computerspillere og specialister i det såkaldte GameJam, hvor man vha. Cancer Research UK’s gendatabase fandt frem til et nyt spilformat med arbejdstitlen GeneRun.

Det nye spilformat skal nu analyseres og videreudvikles, så man kan sende et færdigudviklet spil på markedet i løbet af sommeren, skriver hjemmesiden. Spillet vil i bund og grund være opbygget på en sådan måde, at man ved at spille det, leverer vigtige videnskabelige data til forskerne.

Civile forskere

Cancer Research UK arbejder i øjeblikket på at identificere de genetiske fejl som forårsager kræft, men det vil tage mange år at analysere samtlige data – et arbejde som ifølge forskerne ikke kan overlades helt til computere, men kræver menneskelig deltagelse.

”I fremtiden vil kræftpatienter modtage behandling, der er tilpasset tumorens genetiske fingeraftryk, og vi håber, at dette spændende projekt kan fremskynde dagen, hvor det bliver en realitet,” udtaler en talsperson fra Cancer Research UK, og tilføjer:

”Vi gør store fremskridt i forhold til at forstå de genetiske grunde til udviklingen af kræft. Men svarene på, hvorfor nogle lægemidler virker, mens andre ikke gør, findes i data, som bliver nødt til at blive analyseret af det menneskelige øje, og det kan tage årevis. Ved at gøre brug af den samlede indsats fra civile forskere kan vi sætte fart i opdagelsen af nye metoder til at diagnosticere og behandle kræft på.”

Anden gang

Det er anden gang, at Cancer Research UK og Citizen Science Alliance er gået sammen om at udvikle et computerspil, som skal hjælpe kræftforskningen. Det første spil, Cell Slider, var rettet mod at analysere arkiverede vævsprøver.

”Fra vores første samarbejde, Cell Slider, har vi allerede set, at der er titusindvis af folk, som gerne vil bruge deres fritid på at hjælpe videnskaben. Vi håber, at GameJam vil føre til, at endnu flere mennesker går sammen og hjælper til med at udvikle nye kræftbehandlinger,” siger Chris Lintott fra Citizen Science Alliance ifølge hjemmesiden.

Det nye projekt får eksperthjælp og teknologisk støtte fra sværvægtere som Amazon Web Services, Facebook UK og Google. Sidstnævnte yder samtidig økonomisk støtte til projektet.

 Computerspil skal gøre livet bedre for spastisk lammede 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier